StoryEditor

Frešo: Ani sekundu som nerozmýšľal, že SDKÚ-DS nebude v parlamente

09.12.2015, 11:27
Autor:
TASRTASR

Cieľom SDKÚ-DS v marcových parlamentných voľbách je dostať sa do Národnej rady SR, pričom predseda strany Pavol Frešo podľa svojich slov ani sekundu nerozmýšľal nad tým, že sa tak nestane. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii, na ktorej predstavil kandidátku svojej strany.

"Trúfame si na to, že keď bude po 5. marci, nebudeme stáť tu, ale vo vnútri," povedal na brífingu zorganizovanom pred budovou parlamentu. Čo v prípade, ak sa to nepodarí, jasne neuviedol. "Našou prácou je robiť stále, aby sme sa tam dostali," deklaroval.

Na kandidátke SDKÚ-DS je 110 mužov a 40 žien, priemerný vek kandidátov je 41 rokov. Na každom mieste končiacom jednotkou od pozície 31 je lekár, na miestach s koncovkou 2 sú živnostníci a podnikatelia. "Som veľmi hrdý na takúto posádku, sme zodpovední voči našim voličom a prinášame im jasnú ponuku. Nikdy sa nevzdáme," dodal Frešo.

Šéf Ústrednej rady SDKÚ-DS a dvojka na kandidátke Milan Roman tvrdí, že pred tri a pol rokom zdedili historickú bojovú loď SDKÚ-DS, ktorá bola už rozstrieľaná a miestami deravá.

"Dostali sme posádku, v ktorej všetci chceli točiť kormidlom na rôzne strany, ale nikto nechcel plátať diery ani veslovať. Keď do lode začala tiecť voda, tak sa všetci rozpŕchli," povedal Roman. Na margo Ľudovíta Kaníka, ktorý stranu tiež opustil a kandidovať chce pod značkou DS-SDKÚ, Roman uviedol, že ukradol kúsok vlajky, s ktorou sa doma vo vani na nafukovačke hrá, že je to veľká loď.

Volebným lídrom SDKÚ-DS v marcových voľbách do Národnej rady SR je predseda strany Pavol Frešo. Dvojkou je novozvolený predseda ústrednej rady Milan Roman a trojkou viceprimátor Banskej Bystrice Martin Turčan.

Do prvej desiatky sa ešte dostali bratislavský mestský poslanec Juraj Káčer, právnik Matej Žiliak, mestský poslanec v Handlovej Ján Spevár, mestský poslanec v Senici Filip Lackovič, šéfka ženskej organizácie SDKÚ-DS Barbora Oráčová, banskobystrická mestská poslankyňa Katarína Čižmárová a desiatku uzatvára šéf mládežníckej organizácie SDKÚ-DS Nová generácia Lukáš Tisoň.

01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-19 10:45:00 - Feat.: - Title: Trump chce obmedziť dovoz a vyššie mzdy, Bidenove heslo je investovať doma 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 18:18