StoryEditor

KDH chce za primátora Bratislavy Kňažka. Ako kandidáta pravice

11.04.2014, 09:32
Autor:
tasr, stltasr, stl

Milan Kňažko si váži prejavenú dôveru, ktorá sa mu dostala od bratislavskej krajskej rady KDH. To, či bude skutočne kandidovať na primátora Bratislavy, oznámi v prvej polovici mája. Bratislavský krajský predseda KDH a starosta Ružinova Dušan Pekár dnes povedal, že jeho krajská rada chce na post primátora Bratislavy v jesenných komunálnych voľbách podporiť Kňažka.

"Absolvoval som nezáväzne rozhovory aj s pánom Dušanom Pekárom. V prípade, že sa rozhodnem kandidovať, budem nezávislý. To však nevylučuje podporu ktorejkoľvek strany, ak sa tak rozhodne," povedal dnes Kňažko pre TASR.

Kandidát na prezidenta skončil v marcových voľbách po prvom kole na celkovom štvrtom mieste, v Bratislave však zvíťazil. "Vážim si prejavenú dôveru, rovnako si vážim aj dôveru bratislavských voličov. Pociťujem istý záväzok voči desaťtisícom ľudí, ktorí mi dali hlas," priznal Kňažko. V jeho rozhodovaní sa, či do kandidatúry pôjde alebo nie, zohrá rolu aj to, aké osobnosti sa za neho postavia či prieskumy verejnej mienky.

Pekár dnes vyhlásil, že ak bude Kňažko kandidovať, on sa svojej kandidatúry vzdá v záujme vytvorenia širokej koalície strán. KDH chce podľa jeho slov v rámci formujúcej sa koalície Milanovi Kňažkovi vyrokovať čo najširšiu podporu.

O stoličku primátora Bratislavy chce zabojovať aj krajský a mestský poslanec Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS). Svoje zámery oficiálne oznámil ešte v januári. "SDKÚ-DS má ambíciu ísť a presvedčiť svojich stredopravých partnerov, že tak, ako sme sa dokázali zjednotiť v rámci župných volieb, tak sa zjednoťme aj v rámci voľby primátora Bratislavy. Máme záujem na tom, aby sa urobila čo najširšia koalícia zoči-voči ľavicovému kandidátovi, ktorého Smer podporí," uviedol pri oznamovaní Nesrovnalovej kandidatúry líder strany SDKÚ-DS Pavol Frešo. Nesrovnal vraví, že chce zlepšiť financovanie mesta, žiada stavebný poriadok spolu s prísnejším územným plánom, plánuje bojovať s grafitmi a bilbordami a zasadzuje sa tiež za ochranu vinohradov.

Súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) svoju kandidatúru ešte oficiálne neoznámil. Riaditeľ jeho kancelárie Ľubomír Andrassy však pre TASR uviedol, že "za ostatné tri roky sa podarilo otočiť trend mesta od zadlžovania k ozdravovaniu financií a v tomto chce primátor pokračovať". Ohlásenie svojej opätovnej kandidatúry však Ftáčnik podľa Andrassyho spája s predložením jasnej vízie, ako by sa malo mesto v najbližších rokoch rozvíjať. "A to nielen v oblasti najkritickejšej, teda dopravy, ale aj v téme kvality života a zelených projektov," naznačil primátorove plány Andrassy.

01 - Modified: 2006-04-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Poslanci prišli o časť imunity
01 - Modified: 2024-04-08 11:17:55 - Feat.: - Title: Poľský premiér Tusk priznal neúspech v komunálnych voľbách. Kaczyňski chce prevziať moc v štáte 02 - Modified: 2024-03-31 07:10:00 - Feat.: - Title: Erdogan sa v komunálnych voľbách pokúsi dobyť späť Istanbul a Ankaru 03 - Modified: 2024-02-27 07:54:37 - Feat.: - Title: V Izraeli sa začali komunálne voľby, ktoré boli dvakrát odložené kvôli vojne 04 - Modified: 2024-02-03 07:25:00 - Feat.: - Title: O týždeň budú voliči v 18 obciach vyberať starostu a poslancov 05 - Modified: 2024-01-16 06:44:02 - Feat.: - Title: Poľské komunálne voľby budú v apríli, otestujú novú vládu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 22:26