Herec Milan Lasica (vľavo) a organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák spievajú na pódiu počas živého prevedenia albumu Bolo nás jedenásť.TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Pohreb Milana Lasicu bude bez štátnych pôct, uskutoční sa v najužšom rodinnom kruhu

20.07.2021, 14:16
Autor:
ČTKČTK
V pondelok sa na sociálnych sieťach objavila petícia za usporiadanie štátneho pohrebu.

Štátny smútok na Slovensku po úmrtí herca, humoristu, moderátora a speváka Milana Lasicu vyhlásený nebude.

Pohreb sa uskutoční v najužšom rodinnom kruhu, napísal dnes na svojom webe denník Sme, ktorý sa odvoláva na riaditeľa bratislavského divadla Štúdio L+S a dlhoročného Lasicovho spolupracovníka Pavla Danišoviča.

"Rodina sa rozhodla tak, že sa to má konať v absolútne najužšom kruhu, a to treba rešpektovať," povedal Danišovič.

Zatiaľ však nie je známe, kedy sa pohreb uskutoční.

Predtým sa v médiách objavili informácie, že rodine zosnulého umelca vláda ponúkne možnosť štátneho pohrebu, ale že podoba poslednej rozlúčky so zosnulým je na rozhodnutí pozostalých.

"Protokol úradu vlády bude kontaktovať rodinu a ponúkne jej nejaké možnosti, napríklad čestnú stráž, kondolenčnú knihu, vyvesenie čiernej vlajky a podobne," povedala šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová po pondelkovom rokovaní koaličnej rady.

​Práve SaS avizovala, že vládnym partnerom navrhne vyhlásenie štátneho smútku.

Milan Lasica bol vyše 40 rokov ženatý s herečkou a neskôr diplomatkou Magdou Vášáryovou, s ktorou mal dve dcéry - Hanu a Žofiu.

Lasica zomrel v nedeľu vo veku 81 rokov, skolaboval pri vystúpení s orchestrom v bratislavskom divadle Štúdio L+S, ktoré založil.

Lasicov význam však svet divadla a filmu presahoval, ako to ukázali aj vyjadrenia najvyšších štátnych predstaviteľov a nekrológy v tlači. V pondelok sa na sociálnych sieťach objavila petícia za usporiadanie štátneho pohrebu.

01 - Modified: 2023-11-17 07:29:13 - Feat.: - Title: Hana Lasicová: Neuveríte, aký dar dostala od svojho exmanžela a čo ukázal výsledok genetický testov s jej nebohým otcom 02 - Modified: 2023-11-01 08:00:00 - Feat.: - Title: Prísne tajný projekt Milana Lasicu: Spoluprácu tajil aj pred najbližšou rodinou, toto je jeho posledný odkaz 03 - Modified: 2023-09-27 21:14:07 - Feat.: - Title: V Srbsku sa začal štátny smútok, ktorý vyhlásili po potýčkach v Kosove. Streľba má obete 04 - Modified: 2022-09-09 18:38:30 - Feat.: - Title: Komentátor kráľovskej rodiny: Karol III. bude výborným kráľom, abdikácia v prospech Williama nepripadá do úvahy 05 - Modified: 2022-05-19 18:26:44 - Feat.: - Title: Falošný profil Lasicu zverejnil ofenzívny post o Ukrajine. Maestro sa obracia v hrobe, reagujú fanúšikovia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:41