StoryEditor

Fico má náhradu za Zvolenskú. Zdravotníctvu by mal šéfovať Vážny

04.11.2014, 11:15
Autor:
SITASITA
Ministerstvo zdravotníctva má dočasne viesť bývalý minister dopravy.

Dočasne povereným ministrom zdravotníctva by sa mohol stať podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny. Vyhlásil to predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) počas návštevy spoločnosti Continental v Púchove. Zároveň uviedol, že vyvodil dostatočné dôsledky z kauzy predraženej kúpy CT prístroja v piešťanskej nemocnici a predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi radí, aby zažaloval opozíciu za výroky o jeho prepojení s tendrom.


Prečítajte si aj: Opozícia sa búri. Chce preveriť všetky zmluvy a útočí na Fica


Len včera sme prijali rozhodnutie o tom, že požiadame pani Zvolenskú o vyvodenie politickej zodpovednosti. Budeme sa tejto otázke venovať dnes večer. Pravdepodobne na krátky čas poverím niektorého z členov vlády riadením tohto rezortu,” uviedol Fico s tým, že by to mohol byť na niekoľko dní podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny. “Pokiaľ ide o nového ministra alebo ministerku, bolo by predčasné, aby som o mene hovoril. Tento návrh predložím prezidentovi, len neviem, či tu je. Ak je tu na Slovensku, budem ho informovať,” doplnil Fico a vylúčil, že by novým ministrom mal byť košický primátor Richard Raši. "Máme o pár dní komunálne voľby, kde kandiduje. Takúto dvojtvárnosť by asi ťažko vedel vysvetliť," uviedol.


Súčasný podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny. Snímka: TASR

Podľa medializovaných informácií kúpila piešťanská nemocnica CT prístroj za 1,6 mil. eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie.

Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali.

Spojitosť Pašku s tendrom Fico odmieta. “Požiadal som dve osoby, aby vyvodili politickú zodpovednosť za to, že neukontrolovali ľudí, ktorí prijali určité rozhodnutia v správnej rade. Nie som tu na to, aby som neustále reagoval na velikánov typu pána Lipšica. Neviem, čo chce a vymýšľa si a bude veľmi správne, ak predseda parlamentu použije všetky právne kroky a dobre ho zažaluje. To, čo hovorí opozícia vo vzťahu k pánovi Paškovi, sú úplné nezmysly a nebudem živiť a kŕmiť opozíciu tým, že budem odpovedať na ich rôzne výzvy. Čo bolo treba urobiť, sa urobilo,” dodal Fico.

01 - Modified: 2006-12-11 06:23:00 - Feat.: 0 - Title: Väzni držia hladovku za prijatie zákona o zmiernení trestov
01 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 02 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Zrušenie benefitov zubári nevítajú, podľa analytika na to najviac doplatí jedna z poisťovní 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Skeptikov presvedčila až pandémia 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 05 - Modified: 2024-04-23 17:07:06 - Feat.: - Title: Slovenskí pacienti vraj chodia k lekárom viac než treba. Pravda však môže byť inde, pomohli by dve opatrenia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 16:40