StoryEditor

Antikampaň sa stupňuje. Kiska podal trestné oznámenie

10.03.2014, 10:19
Autor:
tasr, stltasr, stl
Dôvodom je letáková antikampaň, ktorá sa podľa Kisku vedie voči jeho prezidentskej kandidatúre.

Prezidentský kandidát Andrej Kiska podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestných činov ohovárania a krivého obvinenia. Dôvodom je letáková antikampaň, ktorá sa podľa neho vedie voči jeho prezidentskej kandidatúre. Trestné oznámenie podal v Bratislave, na vedomie ho dal aj generálnej prokuratúre.

V posledných troch dňoch zaplavili Slovensko letáky, ktoré sú súčasťou dlhodobej antikampane proti mojej kandidatúre na prezidenta,“ uviedol vo svojom vyhlásení Kiska. Správy o letákoch dostal od priaznivcov z viacerých miest z celého Slovenska.

Niet podľa neho pochýb, že letáky boli vyrobené profesionálne a boli distribuované v obrovskom náklade celoplošne do schránok. „Ide teda o dobre pripravenú a veľmi nákladnú aktivitu v cene rádovo niekoľko desiatok tisíc eur. Toto už nie sú sociálne siete, nie je predstaviteľné, že ide o nejakú spontánnu občiansku aktivitu," zdôraznil Kiska. Vzhľadom na obsah letákov podal dnes trestné oznámenie.


Prezidentský kandidát Andrej Kiska. Snímka: HN/Peter Mayer

"Pretože zároveň disponujem informáciou, zatiaľ oficiálne nepotvrdenou, o jednej distribučnej spoločnosti, ktorá tieto letáky rozširuje, očakávam, že pre orgány činné v trestnom konaní nebude problém identifikovať aj zadávateľa," doplnil Kiska.

Záujemca o Prezidentský palác pripomenul, že kandiduje ako nezávislý bez podpory politických strán a svoju kampaň si platí sám. "Na neúplné informácie o financovaní kampaní niektorých iných kandidátov som nikdy nepoukazoval," poznamenal. Zároveň sa obracia na svojich priaznivcov, aby sa antikampaňou nedali odradiť. "A orgány štátu vyzývam, aby si plnili svoje povinnosti, pretože verejnosť má právo vedieť, kto objednáva a platí rozsiahlu neoficiálnu celoslovenskú antikampaň proti mojej kandidatúre," uzavrel Kiska.


Leták, pre ktorý Andrej Kiska podáva trestné oznámenie (po kliknutí sa zväčší).

01 - Modified: 2006-02-21 07:45:00 - Feat.: 0 - Title: Slovenskí hokejisti vzhliadli tréning Juventusu Turín
01 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 02 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 03 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu? 04 - Modified: 2024-04-07 09:24:37 - Feat.: - Title: Hnutie Republika reagovalo na výsledky volieb: Pellegrini zvíťazil aj vďaka mobilizácii vlastencov 05 - Modified: 2024-04-07 14:08:27 - Feat.: - Title: Pôjde v Radičovej šľapajách alebo povedie nové SDK? Korčoka lákajú viaceré strany
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 02:34