StoryEditor

Kauzy STV skúma finančná polícia

23.01.2003, 23:00

"Dohodli sme sa na ďalších krokoch k náprave zistených chýb," povedal predseda Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Jozef Stahl po včerajšom stretnutí s ústredným riaditeľom STV Richardom Rybníčkom. Ďalšiu spoluprácu s riaditeľom STV vidí predseda NKÚ na posudzovaní opatrení, ktoré bude R. Rybníček prijímať. "Výsledky NKÚ sme postúpili finančnej polícii," dodal J. Stahl.
R. Rybníček v stredu vymenoval nový krízový manažment, ktorý mu má pomôcť vyviesť STV zo zlej situácie. Medzi jeho prvými členmi sú bývalí zamestnanci televízie Joj -- Marcel Para, ktorý bol jej výkonný riaditeľom, Ľubomír Košút z obchodného oddelenia a Jana Bucková z organizačno-ekonomickej zložky. Na budúci týždeň by sa k nemu mal pripojiť aj tím právnikov a pracovníkov pracujúcich na novej programovej štruktúre.
Čo vytýka NKÚ Slovenskej televízii?
-- neplnenie opatrení vyplývajúcich z kontroly NKÚ z roku 2001,
-- neefektívne uzatváranie obchodných zmlúv s externými subjektmi (14 zmlúv zo 16, ktoré boli uzatvorené v rokoch 2000 -- 2002, boli podľa NKÚ v rozpore so zákonom. Išlo o zmluvy, kde sa STV zaväzovala vysielať skryté reklamy),
-- nepriehľadná zmluva so spoločnosťou Arbo Media, ktorá STV zadáva reklamný čas. Arbo Media podľa zistení NKÚ niektoré subjekty zvýhodňovala,
-- nedodržiavanie koprodukčnej zmluvy medzi francúzskou spoločnosťou a STV (ide hlavne o reláciu Ponorka na Dunaji),
-- porušenie zákona pri výbere subjektu, ktorý mal vypracovať projekt reinžinieringu STV. Vedenie STV konkurz na obsadenie zrušilo a vybralo pre tento projekt spoločnosť Deloitte & Touche, ktorej vyplatilo 13, 5 mil. Sk.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. máj 2024 11:54