StoryEditor

Monika Flašíková Beňová šíri ideológiu neomarxizmu, vyhlásil Rafaj

11.05.2014, 13:29
Autor:
tasr, stltasr, stl

Eurokandidát SNS Rafael Rafaj odmieta účelové zužovanie predvolebnej konfrontácie názorov pred európskymi voľbami iba na dva tábory, tých, ktorí sú za úniu, a ktorí sú proti. "Vrchol populizmu, manipulácie a neschopnosti čeliť kritike predviedla europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD), ktorá označila nositeľov iných názorových postojov za 'extrémistov a parazitov'," vyhlásil Rafaj pre TASR s tým, že Flašíková Beňová podľa neho šíri neomarxistickú ideológiu.

"Problematika únie, jej smerovania nevyhnutných reforiem je podstatne zložitejšia a širšia. Zužovanie problematiky podľa hesla 'kto nie je s nami, je proti nám' je príkladom manipulácie zo strany väčšiny vlád aj väčšiny veľkých strán a poukazuje na ich vyhorenosť a neschopnosť čeliť opodstatnenej kritike problémov v únii," tvrdí Rafaj.

Stanovisko Moniky Flašíkovej Beňovej považuje za agresívne. "V jej agresívnom stanovisku proti eurokritikom už len chýbala boľševická téza o oportunistoch a výzva, aby sa európsky huráproletariát spojil na večné časy a nikdy inak, len a len s Bruselom a pod vedúcou úlohou dvoch hlavných bruselských internacionál," vyhlásil Rafaj.

"Vyzývam pani europoslankyňu, aby sa zdržala podobných invektív a prestala šíriť bludy neomarxistickej ideológie, vrátane multikulturalizmu a gender ideológie, pretože podľa Ústavy sa Slovenská republika neriadi nijakou ideológiou," dodal prvý podpredseda SNS.

Ideologicky orientovaní politici podľa neho v minulosti nevideli problémy socializmu "a podobne nevidia ani problémy korporátneho sociálkapitalizmu Európskej únie". "História však dala jasnú odpoveď, ako bude vývoj prebiehať. Preto Slovenská národná strana ide do eurovolieb s transparentným programom reformy organizácie, usporiadania, inštitúcií aj politík Európskej únie, aby sa priblížila občanom aj národným štátom a bola Európou národov a nie Európou byrokratov a ideológov," uzavrel Rafaj.

"Nemá zmysel sa vyjadrovať k čomukoľvek, čo povedal pán Rafaj," reagovala pre TASR Monika Flašíková Beňová. "Mám pocit, že pán Rafaj, ktorý veril, že zapôsobí tým, keď sa prezlečie za Štefánika a iba sa tým strápnil, sa urputne snaží nájsť si nejakú inú tému," konštatovala. Dodala, že z kariéry Rafaela Rafaja si okrem kauzy falšovania podpisu jeho bývalého straníckeho šéfa Jána Slotu nepamätá nič. "Je smutné, že ako predstaviteľ SNS nepraje úspešnému Slovensku v Európskej únii," uzavrela Flašíková Beňová.

01 - Modified: 2006-05-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rafinérie očakávajú pokles ceny ropy
01 - Modified: 2016-09-29 07:51:49 - Feat.: - Title: Flašíková Beňová: V Smere môže prísť k zmenám. Stranu však neopúšťam 02 - Modified: 2014-10-21 09:10:16 - Feat.: - Title: Barroso hral v Bruseli len druhé husle, vyhlásila Flašíková Beňová 03 - Modified: 2014-09-06 13:23:43 - Feat.: - Title: Rafaj už nie je podpredsedom SNS 04 - Modified: 2014-07-24 10:37:46 - Feat.: - Title: Flašíková Beňová je sklamaná z Pašku. Nepovolil vystúpenie europoslancov 05 - Modified: 2014-07-16 10:00:00 - Feat.: - Title: Flašíková Beňová vidí v Transatlantickej dohode problém. Jej príprava sa utajuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 02:29