StoryEditor

Procházka: Fico už prekročil všetky hranice, zjednotíme pravicu a porazíme ho

09.10.2014, 13:26
Autor:
SITASITA
Podľa šéfa Siete Radoslava Procházku sa premiér Robert Fico občanom vyhráža a vydiera ich.

Sieť podľa jej predsedu Radoslava Procházku je pripravená na zásadné politické kroky smerujúce k zjednoteniu úsilia pravého stredu a zvíťaziť aj v komunálnych voľbách nad Smerom-SD. „Vyvinieme úsilie, aby správu v krajských mestách sme vrátili tam, kde prirodzene patrí, teda pravému stredu. Sieť ako najsilnejšia opozičná strana si uvedomuje svoju zodpovednosť a svoje poslanie hlavného súpera Smeru-SD,“ vyhlásil Procházka dnes na tlačovej besede s tým, že Sieť urobí všetko pre víťazstvo nad hrubokrkým cynizmom vládnej moci.

Podľa Procházku totiž premiér Robert Fico prekročil všetky hranice, keď sa občanom vyhráža a vydiera ich. Kritizoval rozhodnutie vlády, ktorá schválila pre mesto Žilina odpustenie dlhu. Procházkovi však neprekáža samotné odpustenie dlhu, ale dôvody, ktoré k tomu viedli. „Na MDŽ rozposielajú pohľadnice, teraz občania dostali výhražný list v štýle Fidela Castra. Buď budete v novembri voliť smerákov, alebo si vás vláda nebude všímať. Cukor pre smerákov, bič pre väčšinu Slovákov,“ vyhlásil Procházka. Podľa neho vláda nepoužíva stranícke peniaze, ale peniaze všetkých. „Vybrať od všetkých a rozdať svojim je podlosť. Smer delí Slovensko podľa straníckeho kľúča všade. Kritériom je stranícka knižka. Smer v stredu obnažil potrebu vymeniť ho a začať s tým treba už 15. novembra,“ uviedol Procházka.

Fico dal v stredu komunálnym voľbám podľa Procházku celoštátnu tému. „Ak by si Žilinčania vybrali iného primátora, vláda by pre nich nepohla prstom. Je to branie občanov za rukojemníkov straníckej politiky,“ povedal s tým, že ak by Žilinu viedol dnes nezávislý primátor, vláda Smeru by Žilinčanov nechala stáť nahých na mraze.

Vláda Slovenskej republiky v stredu na výjazdovom rokovaní v Žiline schválila uznesenie, ktoré pre Žilinu znamená odpustenie 17 a pol miliónového dlhu za kórejskú dedinu v Krasňanoch. „Chceme mestu Žilina pomôcť. A tu sa ukazuje, aké je nevyhnutné spolupracovať, aké je nevyhnutné, aby primátor a predseda samosprávneho kraja mali napojenie na vládne štruktúry alebo štruktúry Národnej rady SR. A práve takéto prepojenie, že pán primátor je súčasne aj poslancom NR SR, ale aj to, že sme spoločná politická štruktúra, umožnilo prijať takéto rozhodnutia, inak by tieto rozhodnutia boli prijímané veľmi ťažko,“ povedal predseda vlády Robert Fico.

Procházka dnes nechcel komentovať rozhodnutie prokuratúry zastaviť vyšetrovanie krátenia dane, keď Procházka údajne pýtal inzerciu bez bločku. „Nedostal som žiadny papier, Nemám to ako komentovať. Urobil som všetko pre to, aby to mohli orgány činné v trestnom konaní vyšetriť,“ povedal Procházka. „Nemám vedomosť o priebehu a dôvodoch vyšetrovania. Máme zdroje na financovanie Siete čisté ako slza. Ručíme za úver príjmami Siete a mojím majetkom, “ dodal.

01 - Modified: 2024-04-08 11:17:55 - Feat.: - Title: Poľský premiér Tusk priznal neúspech v komunálnych voľbách. Kaczyňski chce prevziať moc v štáte 02 - Modified: 2024-03-31 07:10:00 - Feat.: - Title: Erdogan sa v komunálnych voľbách pokúsi dobyť späť Istanbul a Ankaru 03 - Modified: 2024-02-27 07:54:37 - Feat.: - Title: V Izraeli sa začali komunálne voľby, ktoré boli dvakrát odložené kvôli vojne 04 - Modified: 2024-02-03 07:25:00 - Feat.: - Title: O týždeň budú voliči v 18 obciach vyberať starostu a poslancov 05 - Modified: 2024-01-16 06:44:02 - Feat.: - Title: Poľské komunálne voľby budú v apríli, otestujú novú vládu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 04:23