StoryEditor

Ficove vlaky zadarmo by som zrušila, hovorí Babitzová pre HNonline

20.06.2015, 00:00
Autor:
laklak

Je líderkou novovzniknutej strany a chce zmeniť Slovensko. Ako to chce dosiahnuť a ako vidí svoje šance? Pýtali sme sa šéfky strany Šanca Evy Babitzovej. 

Slovensko zaplavujú nové politické strany. Prečo vzniká ďalšia?
Všetky „nové“ politické strany sú len rôznym spôsobom recyklovaní politici z doterajšieho spektra. Politika si podľa mňa vyžaduje úplne iný prístup. Preto chceme vymeniť politikov za skutočných odborníkov a manažérov, ktorí majú za sebou jasné úspechy vo svojej práci.

Môžete prezradiť, aké osobnosti by ste chceli mať na kandidátke? Ste s niekým v rokovaní?
Našou snahou je prilákať do strany úspešných ľudí z praxe. Tí k nám postupne prichádzajú a sme v rokovaní s mnohými ďalšími.

Predstavte si, že ste vo vláde. Aké prvé opatrenie by ste urobili ako prvé?
Pripravujeme celý zoznam nezmyslov a Ficových legislatívnych „zlepšovákov,“ ktoré plánujeme zrušiť hneď, ako to bude možné. Koncepčne by sme ale ako jeden z prvých zásadných zákonov určite venovali zlepšeniu podnikateľského prostredia.

Ako by ste riešili otázku prisťahovalcov?
Tento problém treba rozdeliť na dve časti. Som presvedčená, že čo sa týka imigrantov, ktorí už na našom kontinente sú, musí spoločenstvo, ktorého je Slovensko súčasťou, priniesť spoločné riešenie. A my sme povinní splniť svoje záväzky.

Na druhej strane ale očakávam, že Európa čo najrýchlejšie pripraví spoločnú a efektívnu koncepciu imigračnej politiky celého kontinentu.

Kontroverzným opatrením Ficovej vlády sú vlaky zadarmo. Zrušili by ste ich?
Áno. Ale zaviedli by sme študentské zľavy pre cesty z miesta bydliska do miesta štúdia.

S ktorou etablovanou stranou by ste si vedeli predstaviť spoluprácu? 
 Okrem Smeru s každou, ktorá bude ochotná zdieľať našu víziu.

Na aký výsledok si trúfate vo voľbách?
Chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok. Čím lepší výsledok, tým účinnejšie budeme schopní presadzovať rozumné riešenia pre Slovensko.

Odkiaľ chcete zobrať peniaze na kampaň?
Časť zdrojov sme už získali od súkromných darcov, ktorých zverejníme na ustanovujúcom kongrese. Zároveň rokujeme o podpore s ďalšími slušnými podnikateľmi, ktorí sa neživia obchodom so štátom a svoj majetok získali vďaka štandardnému a slušnému biznisu. Na Slovensku rastie počet ľudí, ktorí zarábajú, platia nemalé dane a nepáči sa im, kam táto krajina smeruje.

Už dnes môžete na HNonline.sk sledovať live stream zo snemu Šance

01 - Modified: 2007-06-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rebrík - FILMY (28. júna)
01 - Modified: 2024-04-18 07:09:05 - Feat.: - Title: OSN žiada v Južnom Sudáne urýchlené kroky s cieľom uskutočniť plánované voľby 02 - Modified: 2024-04-17 21:09:36 - Feat.: - Title: USA obnovujú ropné sankcie proti Venezuele, nečakajú férové voľby 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 04 - Modified: 2024-04-10 16:39:49 - Feat.: - Title: Lídri sú kvôli USA znepojení. Harrisová pripustila, že novembrové voľby v USA môžu byť posledné demokratické 05 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:00