StoryEditor

Prokuratúra potvrdila, že dostala Matovičove podklady

07.09.2015, 16:02
Autor:
TASRTASR

Na Generálnu prokuratúru (GP) SR už bolo doručené podanie poslanca NR SR Igora Matoviča (OĽaNO) súvisiace s manipuláciou verejného obstarávania. V tendroch má mať podľa neho prsty premiér Robert Fico a jemu blízki ľudia. TASR informovala Andrea Predajňová, hovorkyňa GP SR.

Dnes predpoludním bolo na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky doručené podanie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora Matoviča,“ uviedla Predajňová.

Matovič hovoril o podaní v piatok (4.9.) na brífingu. Manipulácia pri verejnom obstarávaní sa podľa neho mala stať nasledovne: Nápad mal vzniknúť na Route 66.

Mala sa vyhlásiť verejná súťaž, v ktorej mali byť nastavené podmienky na mieru. "Urobili ich tak, aby z osudia vypadol ten správny víťaz, ten v skutočnosti aj vypadol. Zároveň dohodli, že beneficientom, ktorý má z toho ten hlavný osoh, bude dodávateľ verejného víťaza, ktorého vidí verejnosť, ale nevidí dodávateľa. Odtiaľ tie peniaze mali končiť na Belize," povedal Matovič v piatok na brífingu.

Z tejto machinácie mala byť podľa poslanca "ryža v hodnote osem miliónov eur". Povedal, že ide iba o jednu z viacerých zákaziek, ktoré boli manipulované. Viac prezradiť nechcel, pretože by maril vyšetrovanie.

Úrad vlády SR na Matovičove slová reagoval poznámkou o jeho nedôveryhodnosti. „Pán Matovič už raz klamal, keď hovoril o 20 miliónoch, ktoré mal dostať za rozpad vlády Ivety Radičovej. Potom prišiel s obludným klamstvom o účte premiéra v Belize a teraz vymýšľa ďalší príbeh z jeho ríše klamstiev," uviedla hovorkyňa predsedu vlády SR Beatrice Szabóová.

Líder OĽaNO kritizoval aj tvrdenie premiéra, že v Belize nemá so svojou manželkou Svetlanou žiaden účet. Podľa neho je nespoľahlivé a na voličov hrá premiér divadlo.

Podľa informácií z Belize Fico a jeho manželka nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty alebo iné finančné produkty vedené vo finančných inštitúciách v Belize.

Nie sú ani signatármi na žiadnych účtoch, ktorých majiteľmi sú právnické osoby v Belize. Nemajú ani účasť v žiadnych spoločnostiach s registrovaným sídlom v Belize a nie sú majitelia ani štatutári v takýchto spoločnostiach.

Podľa obvinení Matoviča si mal premiér s manželkou založiť schránkovú firmu a účet, na ktorom mal byť v júli 2015 zostatok približne 700 miliónov dolárov. Fico toto obvinenie odmietol a podal na Matoviča trestné oznámenie zo spáchania zločinu krivého obvinenia.

01 - Modified: 2007-09-12 06:32:58 - Feat.: 0 - Title: Rast cien v júli stagnoval
01 - Modified: 2023-04-03 07:41:56 - Feat.: - Title: Prezidentka Taiwanu navštívila Guatemalu a Belize 02 - Modified: 2022-06-29 13:30:00 - Feat.: - Title: Celebrity, osobný komorník či vzácne zvieratá. Toto sú najluxusnejšie dovolenky v Karibiku 03 - Modified: 2022-05-07 11:31:29 - Feat.: - Title: Fico vyhral dvakrát. "Zachránil" seba a rozhádal koalíciu, Matovič obnovil spor so Sulíkom 04 - Modified: 2022-05-06 19:32:15 - Feat.: - Title: Heger: Hatrákova a Tabák sa spreneverili hodnotám OĽANO, vyjadrenia Matoviča o prezidentke nie sú vhodné 05 - Modified: 2022-05-05 21:34:16 - Feat.: - Title: Zastavte kampaň voči OĽANO. Neobťažujme verejnosť našimi spormi, vyzval Šipoš SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 05:34