StoryEditor

Matovič ponúkol Procházkovi tri milióny eur bez úroku. "Je to ponuka snov"

14.07.2015, 10:18

Šéf OĽaNO Igor Matovič dnes na tlačovej konferencii ponúkol Radoslavovi Procházkovi tri milióny eur na financovanie strany Sieť. „Podávam Procházkovi a jeho strane Sieť pomocnú ruku. Pôžičku tri milióny eur bez ručenia,“ vyhlásil Matovič.

Šéf strany OĽaNO dodal, že za túto službu „požaduje maličkosť.“ "Požadujem, aby ľudia mohli verejne kontrolovať financovanie strany Sieť." Podľa stanoviska, ktoré poskytla hovorkyňa strany Sieť Karolína Ducká, však Porcházka túto ponuku neprijme

Matovič vysvetlil, že týmto krokom chce dosiahnuť, aby strana Sieť nebrala peniaze od oligarchov a zdôraznil, že táto tlačová konferencia nie je útok na Procházkovu stranu, ale že ide „čisto o podanie  pomocnej ruky.“

Matovič verí, že Procházka jeho ponuku prijme. "Ak ju neprijme, tak v tom prípade by to bol dôkaz toho, že Procházka a jeho strana chcú niečo skrývať pred ľuďmi,“ skonštatoval šéf strany OĽaNO. 

Za úver mala ručiť finančná skupina

Podľa Matoviča billboardy, megaboardy či inzercia Siete a Procházkova prezidentská kampaň za posledný rok stáli približne dva milióny eur, hoci strana vykázala len 700-tisícový úver. "Nebudem sa pýtať, odkiaľ tie peniaze boli a čo za to. Ponúkam pomocnú ruku s nádejou, že čierne financovanie Siete navždy ukončím,“ konštatoval Matovič s tým, že podľa jeho informácií Sieť rokuje o novom dvojmiliónovom úvere.

Za úver má podľa neho nepriamo ručiť známa slovenská finančná skupina. „Úver má slúžiť na zakrytie skutočných výdavkov, ktoré budú do volieb vyššie ako úver,“ upozornil líder OĽaNO.

Matovič vyzval Sieť na čestnú súťaž podľa zákonných pravidiel. „Ukážme voličom, že je možné zviesť aj čestný politický boj bez čiernych peňazí a utajených sponzorov,“ vyzval Matovič.

Matovič začiatkom júla v televíznej debate TA3 spochybnil financovanie Siete a nepriamo ju obvinil, že ju sponzorujú finančné skupiny. „Keď sa prejdete po Slovensku, tak strana má 1 500 billboardov, desiatky megaboardov, kvantum ľudí, exkluzívne kancelárie na najdrahších adresách, a to sú výdavky 200- až 300-tisíc eur mesačne. Ja sa pýtam, odkiaľ na to tá strana berie?“ povedal vtedy Matovič, podľa ktorého Sieti zo 700-tisícového úveru z minulého roka zostalo iba 60-tisíc eur.

Procházka ponuku nepríjme

Strana Sieť Radoslava Procházku neprijme ponuku lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča na bezúročný trojmiliónový úver na predvolebnú kampaň. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyne strany Sieť Karolína Ducká.

Tá pre agentúru SITA uviedla, že v súčasnosti Sieť dokončuje rokovania o ďalšom úvere vo výške približne jedného milióna eur. „Po podpise zmluvy o ňom budeme informovať. Práve banka pre nás predstavuje dôveryhodného veriteľa s nespochybniteľnými finančnými zdrojmi. Toto je zároveň až do volieb posledná reakcia Siete na akékoľvek nápady poslanca Matoviča," vyhlásila Ducká.

Sieť sa podľa nej sústredí na prípravu dobrého plánu pre Slovensko, ktorý ľudia očakávajú a potrebujú. „Sieť je financovaná prostredníctvom bankového úveru a členských príspevkov, čo nám dáva najvyššiu mieru slobody pri presadzovaní svojej predstavy o jednoduchom a spoľahlivom štáte,“ zdôraznila.

Líder OĽaNO Igor Matovič ponúka Sieti Radoslava Procházku pôžičku tri milióny eur bez úrokov a bez ručenia na predvolebnú kampaň. Matovič to dnes na tlačovej besede nazval ponukou snov. Pôžičku poskytne Sieti Matovičova rodina. Za pôžičku Matovič požaduje, aby Sieť zverejnila na internete každú objednávku a faktúru z kampane Procházku a Siete, aby ľudia mohli ich kampaň verejne kontrolovať.

Radšej budem platiť kampaň konkurenčnej strany, ako by som sa mal prizerať, ako sa čím ďalej tým viac zamotáva do chápadiel utajených sponzorov, oligarchov a finančných skupín,“ vyhlásil Matovič.

Podľa Matoviča billboardy, megaboardy či inzercia Siete a Procházkova prezidentská kampaň za posledný rok stáli približne dva milióny eur, hoci strana vykázala len 700-tisícový úver.

 

01 - Modified: 2007-07-22 19:57:20 - Feat.: 0 - Title: Cyklisti, normu si nekupujte!
01 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 02 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 03 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 04 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati 05 - Modified: 2024-04-09 14:04:44 - Feat.: - Title: Prezident mieru a ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:33