StoryEditor

Odstúpením Pašku prvýkrát vyhrala ulica

16.11.2014, 09:00
Autor:
SITASITA

Odstúpením Pavla Pašku z pozície predsedu NR SR po prvýkrát vyhrala podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka ulica. Ako povedal Galko dnes pre agentúru SITA, Paška po piatkovej demonštrácii videl, že je to neúnosné a preto odstúpil. Piatkovú demonštráciu v Bratislave zorganizovala štvorica opozičných politikov Richard Sulík, Igor Matovič, Daniel Lipšic a Alojz Hlina.

Ľudia na námestí mu dali jasne najavo, že si neželajú, aby zostal predsedom NR SR. Osobne mi je ľúto, že sa neospravedlnil, ale ešte aj ľudí na námestí nazval zopár anarchistami. Ukázalo sa, že nie opozičných politikov, ale ulice sa smeráci boja. Na ulicu sa obrátime vždy keď budeme mať pocit, že je to akútne ako v tomto prípade,“ vyhlásil Galko.

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb a víťazstva Richarda Rašiho ako primátora v Košiciach prítomným novinárom oznámil, že sa vzdá funkcie predsedu parlamentu. Uviedol to v prítomnosti svojej manželky a povedal, že k tomuto kroku pristúpil po tom, čo sa objavili útoky na jeho osobu a postihli aj jeho rodinu. Dodal, že detailnejšie sa k svojmu odstúpeniu vyjadrí neskôr.

Smer-SD sa dostal pod kritiku za to, že piešťanská nemocnica si ešte v roku 2012 vo verejnom obstarávaní vybrala CT prístroj za približne milión eur, napokon ho však nekúpila. V tomto roku si v novom výberovom konaní vybrala iný prístroj za 1,6 milióna eur, ktorý mala dodať firma Medical Group SK. Riaditeľka nemocnice Mária Domčeková tender obhajuje, tvrdí, že všetko bolo v súlade so zákonom.

Firme Medical Group SK však zaslala návrh na ukončenie zmluvy na kúpu CT prístroja. Po medializácii prípadu vyzval premiér Robert Fico ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú i podpredsedníčku NR SR a predsedníčku dozornej rady nemocnice Renátu Zmajkovičovú, aby sa vzdali svojich funkcií. Obe Ficovej výzve vyhoveli. Opozícia však za nákupom videla predsedu parlamentu Pavla Pašku.

01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 03 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:56