StoryEditor

Kollár je bližšie k odchodu z SaS

10.04.2013, 00:00
Štiepenie v SaS. Bývalý Sulíkov súper nevidí možnosti ďalšej spolupráce v strane.

Predstavy Richarda Sulíka a Jozefa Kollára o ďalšom fungovaní strany SaS sú nezlučiteľné a prieniky nie sú možné. Takto vidí situáciu neúspešný adept v boji o predsednícky post Kollár po včerajšom rokovaní so staronovým šéfom Sulíkom.

Kollár zároveň povedal, že v hre je aj jeho odchod z SaS, no definitívne ho nepotvrdil. Nepáči sa mu, že sa so Sulíkom nevedeli zhodnúť pri predstavách o budovaní regionálnych štruktúr, o demokratizácii a profesionalizácii strany a aj o spôsobe výkonu každodennej politiky. Bývalý Sulíkov rival tvrdí, že pri realizovaní Sulíkových predstáv nevidí sám pre seba miesto. Sulík sa s Kollárom stretli práve preto, aby hľadali spoločnú reč, keďže po Kollárovej rozlúčke by sa spustila vlna odchodov aj jeho prívržencov. Podporujú ho napríklad poslanci Juraj Miškov či Daniel Krajcer.

Sulík však má dojem, že Kollár už je rozhodnutý odísť. Nerozumie tvrdeniu, že názorový prienik nie je možný. „Prekvapilo ma, že názory sú nezlučiteľné.“ Podotkol, že z desiatich Kollárových bodov nesúhlasí len s dvomi. Jedným je výmena predsedu.

Tesne po opätovnom zvolení Sulíka už stranícku knižku odovzdalo zopár jednotlivcov. Sulík ich narátal 15. Medzi nimi sú aj exposlanci Jaroslav Suja a Kamil Krnáč, či bývalý kancelár Národnej rady SR Michal Nižňan.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:16