StoryEditor

Košická skupina má veľký vplyv v zdravotníctve, varuje Figeľ

11.11.2014, 14:53
Autor:
TASRTASR

Košice si podľa predsedu KDH Jána Figeľa zaslúžia zmenu. Vyhlásil to dnes na tlačovej konferencii pred súsoším Immaculata v Košiciach. „Mrzí ma, keď sa s Košicami spájajú skôr otázniky, alebo zlý obraz,“ povedal.

Uviedol, že otázniky a podozrenia z klientelizmu a neefektívneho vynakladania verejných zdrojov sa spájajú s projektom EHMK 2013. V súvislosti s podozreniami v zdravotníctve označil takzvanú košickú skupinu za tú, ktorá má veľký vplyv. Ocenil preto dohodu na spoločnom kandidátovi pravice na funkciu košického primátora.

Viliam Novotný (SDKÚ-DS) doplnil, že Košice sú dnes v otázke spájania sa vzorom pre celé Slovensko. Vyjadril presvedčenie, že v Košiciach sa zmenia komunálne voľby na referendum, v ktorom občania povedia nie Pavlovi Paškovi. „Dnes bude podpísaná dohoda o tom, že pravica bude spoločne postupovať aj po komunálnych voľbách, v spoločnom poslaneckom klube,“ zdôraznil a pripomenul, že podpora Aleny Bašistovej (Sieť) pre Rudolfa Bauera (KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS, DS, OĽaNO, Sieť a Most-Híd) nebola o rozdeľovaní funkcií, ale len o spoločnom postupe pri voľbe primátora. „Máme jeden dokázaný prípad a obrovské množstvo podozrení, že na Slovensku sa uskutočňuje organizované systematické tunelovanie slovenského zdravotníctva,“ dodal Novotný. Primátora Košíc Richarda Rašiho (Smer-SD) označil za nominanta Pavla Pašku na magistráte.

Rozhodnutie Bašistovej o vzdaní sa kandidatúry ocenil aj spoločný kandidát košickej pravice na post primátora Rudolf Bauer. Zároveň však potvrdil, že mu eticky a vnútorne neprekáža, že pred niekoľkými dňami podpísala inú dohodu (s nezávislým kandidátom Jánom Dečom) o tom, že Bauera nepodporí.

Podľa Rašiho Figeľ dnes ukázal, že nerozumie komunálnej politike a nepozná problémy slovenských miest a obcí. „Svojou rétorikou sa snaží mocenský boj z bratislavských straníckych centrál prenášať do Košíc a vnášať do nášho mesta nepokoj a agresivitu,“ uviedol Raši pre TASR. Dodal, že 11 politických strán sa sústreďuje pred voľbami na delenie si funkcií a delenie si mesta. „Nemajú žiadne témy, ktoré sa týkajú Košíc a Košičanov. Som presvedčený, že Košice potrebujú pokoj, spoluprácu a ďalšie zmeny k lepšiemu. Zmeny, ktoré robíme v Košiciach, nie sú ani pravicové, ani ľavicové, ale potrebné a prospešné pre všetkých obyvateľov mesta,“ doplnil Raši.

01 - Modified: 2006-12-18 07:18:07 - Feat.: 0 - Title: Kaliňák si bráni políciu
01 - Modified: 2024-04-20 15:00:40 - Feat.: - Title: KDH predstavilo program do Európskeho parlamentu, chce presadzovať silné Slovensko 02 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 03 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý 04 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter 05 - Modified: 2024-04-16 14:19:19 - Feat.: - Title: KDH listom žiada Brusel, aby nám nepozastavil čerpanie financií z plánu obnovy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:42