StoryEditor

Generálna prokuratúra rieši pochybný prepis Glance House

07.10.2013, 00:00

Prvý námestník generálneho prokurátora René Vanek zasiahol proti najnovším zmenám vo vlastníctve spoločnosti Glance House, ktorá je developerom bytového domu v Bernolákove.

Okresný súd v Prešove umožnil, aby sa bytovka opäť dostala do rúk firmy CDI, v prospech ktorej vlani konal bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Námestník Vanek včera podal proti uzneseniu prešovského súdu mimoriadne dovolanie. Informovala o tom hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

Rozhodnutie súdu žiada zrušiť. Navrhuje tiež jeho účinky pozastaviť do času, kým dovolanie neposúdi Najvyšší súd. V obchodnom registri by sa tak zatiaľ nemali meniť vlastnícke pomery firmy Glance House.

„Podľa názoru námestníka bol porušený zákon,“ odôvodňuje Tökölyová krok Generálnej prokuratúry. Prešovský súd správoplatnil svoj verdikt bez toho, aby súčasní konatelia firmy mali možnosť sa k tomu vyjadriť.

Namiesto nich sa odvolania písomne vzdal advokát vystupujúci v prospech protistrany na základe starého trojročného splnomocnenia. Minulý týždeň o tom informoval denník SME.

V spore bývalých spoluvlastníkov o bytovku ťahajú za kratší koniec majitelia bytov, ktorí zaplatili zálohy a nemôžu sa nasťahovať. Trnka vlani listom umožnil, aby bytovka zablokovaná Úradom špeciálnej prokuratúry zmenila vlastníka a skončila v konkurze. Za to čelí disciplinárnemu stíhaniu.

Podozrivé prevody bytovky z minulosti rieši polícia. Bytovka sa po proteste generálneho prokurátora vrátila naspäť do vlastníctva spoločnosti Glance House. Špeciálna prokuratúra, ktoré vedie trestné konanie, sa teraz rozhodla bytovku odblokovať. Proti tomu však prekvapivo podal sťažnosť samotný konateľ Glance House Róbert Číž.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:33