Béla BugárHN/Marek Kmeť
StoryEditor

Most pripúšťa vládu s Ficom. Bugár bude rokovať so Smerom

12.03.2016, 18:59
Autor:
redred
Béla Bugár vyzval všetky tradičné strany, aby robili kompromisy.

Strana Most-Híd pôjde do rokovaní s Robertom Ficom o vytvorení vlády. "Dnes po zasadnutí snemu SNS a prijatí rozhodnutia je jasné, že pravicová vláda na Slovensku vzniknúť nemôže," povedal Béla Bugár na tlačovej konferencii. 

"Situácia sa mení zo dňa na deň. Prijali sme uznesenie. V prvom rade treba povedať, že výsledky postavili všetky strany pred výzvu urobiť všetko pre to, aby na Slovensku neposilnovali extémistické hnutia," vysvetľoval. 

Šéf Mosta-Híd vyzval všetky štandardné strany, aby v záujme stabilizácie boli ochotné prijať kompromisy. Vymenoval Smer, SNS, SaS a Sieť.

Most-Híd zároveň odmieta vytvorenie úradníckej vlády a rovnako sa stavia aj k predčasným voľbám. Podľa informácie od hovorcu, Most pripúšťa vládnu spoluprácu so Slovenskou národnou stranou. 

Na reakcie sme sa pýtali aj politických strán. "Strana Sieť sa nebude oficiálne vyjadrovať. Predseda Radoslav Procházka sa vyjadrí zajtra v televíznych reláciách," popísala hovorkyňa Karolína Ducká. Rovnako je na tom nateraz aj strana SaS.

Viac povedal iba Igor Matovič, ktorý na svojom facebooku napísal, že "Bugár práve oznámil dokonanie (vopred dohodnutého) podvodu na svojich voličoch."

"Najhoršia možnosť pre Slovensko je tretia vláda Smeru," napísal na sociálnej sieti Miroslav Beblavý. Ten sa v posledných dňoch z diania stiahol po tom, ako ho sklamalo vystupovanie šéfa Siete Radoslava Procházku. Jeho stretnutie s Robertom Kaliňákom ho donútilo vzdať sa postu podpredsedu strany. 

Po 4 rokoch vlady SMERu zvolili ludia Kotlebu za zupana aj do parlamentu. Preto vraj treba dalsie 4 roky SMERu, aby...

Posted by Miroslav Beblavy on Saturday, March 12, 2016

Most-Híd zvolal v sobotu večer po rokovaní predsedníctva strany tlačovú konferenciu, na ktorej reagoval na vyjadrenia šéfa SNS Andreja Danka. Ten vyhlásil, že radšej ako širokú pravicovú vládu bude chcieť, aby prezident zostavil vládu úradníkov. 

Do úvahy tak prichádza iba koalícia, ktorú vytvorí Smer-SD spoločne s SNS, Mostom-Híd a Sieťou. S tou sa podľa informácií HN ráta aj Smere. Spolu by mala štvorica strán 85 poslancov. 

01 - Modified: 2024-04-05 10:29:45 - Feat.: - Title: Rušný prístav v Baltimore sa môže po tragickom zrútení mosta čiastočne otvoriť do konca apríla 02 - Modified: 2024-03-31 06:25:00 - Feat.: - Title: Vodné žeriavy aj zvyšky ocele. USA začali odstraňovať trosky mosta v Baltimore, prístav je blokovaný 03 - Modified: 2024-03-28 22:03:34 - Feat.: - Title: Štát Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov. Bývala na ňom hustá premávka 04 - Modified: 2024-03-26 11:52:28 - Feat.: - Title: V Baltimore sa zrútil most, do ktorého vrazila loď. Z vody zachránili dvoch ľudí, jeden je vo vážnom stave 05 - Modified: 2024-01-26 23:12:31 - Feat.: - Title: Pri kľúčovej diaľnici D1 sa rozpadá most. Štát ho opraví, no za cenu komplikácií
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:41