Ľubomír VážnyHN/Peter Mayer
StoryEditor

Ďalšie špekulácie. Smer má zobrať významnú funkciu Ľubomírovi Vážnemu

17.03.2016, 11:02
Autor:
TASRTASR

Dosluhujúci predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini by mal údajne v novej vláde obsadiť post vicepremiéra pre investície. Tento post v súčasnej vláde patrí Ľubomírovi Vážnemu. Tomu sa majú posilniť kompetencie v oblasti čerpania eurofondov. Novým šéfom parlamentu by mal byť šéf SNS Andrej Danko.

Podľa informácií HN bude šéfovať rezortu zdravotníctva Tomáš Drucker, ktorý je teraz na čele Slovenskej pošty. Pri hospodárstve doterajší minister životného prostredia Peter Žiga či Viktor Stromček. Dopravu by mohol mať na starosti údajne Róbert Auxt. Ľudovít Hajduk by mohol riadiť rezort školstva, záujem potvrdil denníku Sme. Národniarom patrí aj ministerstvo pôdohospodárstva a obrany.

Ministerstvu kultúry má tretíkrát šéfovať Marek Maďarič, ktorý sa spomínal aj ako možný podpredseda parlamentu. Obsadenie tohto postu zatiaľ údajne nemajú v Smere-SD doriešené. Napríklad Jana Laššáková, ktorá ho zastávala doteraz, ho údajne už nechce.

Premiérom novej vlády by mal byť opäť Robert Fico, ministrom vnútra Robert Kaliňák. Financie by mal riadiť opäť Peter Kažimír. Diplomaciu by mal mať opäť na starosti Miroslav Lajčák a rezort práce by mal zostať Jánovi Richterovi. Rezortu justície by mala šéfovať Lucia Žitňanská, životnému prostrediu László Solymos.

Najsilnejšia strana Smer-SD obsadí okrem funkcie premiéra aj post vicepremiéra pre investície a ministerstvá vnútra, financií, zahraničných vecí, zdravotníctva, hospodárstva, kultúry a práce. SNS bude nominovať ministrov obrany, školstva a pôdohospodárstva. Most-Híd nominuje ministrov spravodlivosti a životného prostredia a Sieť ministra dopravy. Mená nových ministrov zatiaľ oficiálne neoznámili.

Pozrite sa, ktoré strany budú šéfovať ministerstvám + tipy HN na šéfov rezortov (mená nie sú ešte oficiálne):

Premiér: Smer-SD - Robert Fico

Podpredseda vlády pre investície: Smer-SD - Peter Pellegrini

Predseda parlamentu: SNS - Andrej Danko

Minister vnútra: Smer-SD - Robert Kaliňák

Minister financií: Smer-SD - Peter Kažimír

Minister zahraničných vecí: Smer-SD - Miroslav Lajčák

Minister hospodárstva: Smer-SD - Peter Žiga / Viktor Stromček

Minister dopravy: Sieť - Róbert Auxt

Minister pôdohospodárstva: SNS - Stanislav Becík

Minister obrany: SNS - Jaroslav Paška

Minister spravodlivosti: Most-Híd - Lucia Žitňanská

Minister práce: Smer-SD - Ján Richter

Minister životného prostredia: Most-Híd - Lásló Solymos

Minister školstva: SNS - Ľudovít Hajduk

Minister kultúry: Smer-SD - Marek Maďarič / Ján Podmanický

Minister zdravotníctva: Smer-SD - Tomáš Drucker

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 18:16