Lucia NicholsonováTASR/M. Baumann
StoryEditor

Lucia Nicholsonová má silnú podporu, za podpredsedníčku Národnej rady jej pomôže aj SNS

20.03.2016, 15:54
Autor:
TASRTASR

Slovenská národná strana pravdepodobne podporí nomináciu Lucie Nicholsonovej (SaS) na post podpredsedníčky Národnej rady SR. V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol jej predseda Andrej Danko.

V nasledujúcom volebnom období budú parlamentný zbor okrem predsedu viesť štyria podpredsedovia, jeden z nich má byť zástupcom opozície. "Budeme pravdepodobne rešpektovať nomináciu najsilnejšej opozičnej strany," informoval Danko, ktorý sa spomína v súvislosti s funkciou budúceho šéfa parlamentu.

Nicholsonovej vyjadril v televíznej diskusii podporu i Boris Kollár zo Sme rodina a Daniel Lipšic z OĽaNO-NOVA. Milan Uhrík z ĽSNS povedal, že Nicholsonovú nepodporia. Zdôvodnil to tým, že je súčasťou starého establishmentu. Nespochybňuje však, že tento post SaS ako najsilnejšej opozičnej strane patrí.

Kollár uviedol, že pri tajnej voľbe predsedu Národnej rady SR nebude robiť žiadne obštrukcie. Danka však nepodporí. "Ale keď si niekto myslí, že budem hlasovať v jeho prospech, tak je to scestné. Veď má so mnou stále nejaký problém," uviedol. Poslancom zo Sme rodina - Boris Kollár však podľa jeho slov nebude diktovať, ako sa majú v tejto veci rozhodnúť.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár ponúkol poslancom za #Sieť pôsobenie v ich poslaneckom klube. Strana Radoslava Procházku prišla po vstupe do vládnej koalície so Smerom-SD o troch z desiatich zástupcov v parlamente a nemá potrebných osem poslancov na vytvorenie klubu.

"Do tej doby, kým sa to nevyrieši, bez problémov môžeme fungovať v jednom klube," ponúkol Bugár. Procházka sa zatiaľ jeho ponuku nechystá využiť. "Nebola zatiaľ vnútri u nás debata, že by sme fungovali v rámci iného klubu," informoval.

Predseda #Siete má ambíciu, aby pôsobili v parlamente ako poslanecký klub. Naznačil, že sa bude snažiť získať naspäť jedného z troch poslancov – Miroslava Beblavého, Katarínu Macháčkovú a Simonu Petrík. "Bude to vyžadovať debaty aj s ľuďmi, ktorí zatiaľ povedali nie. Nechajte to na mňa ako na predsedu, ktorý v takejto situácii bude schopný viesť poslanecký klub. Trúfam si na to," uviedol.

Andrej Danko ako možný šéf parlamentu avizoval, že bude presadzovať vecnú pracovnú atmosféru. "U nás je zhoda, že robíme politiku, nie tým, že personifikujeme a robíme triednych nepriateľov z ľudí," vysvetlil. Predseda Smeru-SD Robert Fico si myslí, že na Danka v pozícii predsedu parlamentu čaká neľahká úloha. "V každom prípade ti odporúčam zobrať si liek na krvný tlak do parlamentu. Určite ho budeš potrebovať," poradil mu.

01 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 02 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 03:58