Zablokovaný vstup do metraTwitter
StoryEditor

Slovensko posilňuje bezpečnosť po útokoch v Bruseli, do ulíc posiela dvojnásobný počet policajtov

22.03.2016, 10:25
Autor:
ČTKČTK
Slovensko sa po dnešných útokoch v Belgicku rozhodlo zaviesť mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

V uliciach bude hliadkovať viac policajtov, štát zatiaľ nebude vysielať svojich úradníkov na rokovania do Bruselu a ministerstvo zahraničia odporučilo Slovákom, aby sa vyhli cestám do belgickej metropoly. Podľa slovenského premiéra Roberta Fica nemožno vylúčiť, že by EÚ mohli hroziť ďalšie útoky.

"Do ulíc posielame väčší počet policajtov, ktorí sa budú zameriavať najmä na dopravné uzly, letiská, autobusové a vlakové stanice. Posilnené budú aj policajné hliadky tam, kde je zvýšený pohyb ľudí, napríklad v obchodných centrách," uviedlo ministerstvo vnútra.

Slovenský minister vnútra Robert Kaliňák po mimoriadnom zasadaní bezpečnostnej rady štátu novinárom povedal, že Slovensko zdvojnásobilo počet policajtov v uliciach.

Fico v reakcii na útoky v Belgicku vyjadril sústrasť postihnutým a "veľké pohoršenie, že sa niekto snaží riešiť politickú agendu zabíjaním nevinných ľudí". Slovenský premiér zopakoval, že hrozba teroristického útoku v EÚ je najvyššia za posledných desať rokov a že nemožno vylúčiť ďalšie útoky. Slovensko zatiaľ nezmenilo súčasný najnižší stupeň teroristického ohrozenia štátu.

Slovenské ministerstvo zahraničia vo vyhlásení oznámilo, že je šokované teroristickými útokmi v Bruseli.

Bratislavské letisko M.R. Štefánika v reakcii na útoky v Belgicku oznámilo, že sprísnilo bezpečnostné opatrenia. Zamerať sa chce napríklad na prísnejšiu kontrolu osôb, ktoré sa zdržujú v priestoroch letiska. Na dnešok nie je z letiska naplánovaný žiadny odlet do Bruselu ani prílet z belgickej metropoly.

Slovenský parlament v závere minulého roka schválil balík zákonov, ktoré by mali podľa vlády prispieť k účinnejšiemu boju proti terorizmu. Napríklad slovenská polícia a tajné služby na základe zmien, ktoré kabinet presadil v reakcii na skoršie útoky v Parížom, získali silnejšie právomoci.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:36