Jožo Pročkofacebook Joža Pročka
StoryEditor

Známy zabávač Pročko musí zaplatiť pokutu 500 eur. Hovorí o Ficovej pomste

09.04.2016, 20:10
Autor:
pebpeb

Známy slovenský zabávač Jozef Pročko zrejme doplatí na jednu fotografiu s volebným lístkom. Okresný úrad v Lučenci mu totiž udelil pokutu 500 eur za porušenie volebného zákona. Vyplýva to z kópie dokumentu, ktorú Pročko zverejnil na svojom facebookovskom profile. Proti rozhodnutiu sa môže ešte odvolať.

Pročko uverejnil v deň volieb fotografiu, na ktorej drží preškrtnutý volebný lístok strany Smer s nápisom "dosť bolo".

V dokumente (prečítať si ho môžete tu) sa píše, že Pročko je vinný tým, že neodložil po hlasovaní nepoužité hlasovacie lístky do určenej schránky a vyniesol hlasovací lístok Smeru, ktorý "umiestnil na internetovú stránku www.topky.sk." Bulvárny web uverejnil Pročkovu fotografiu v online prenose k voľbám.

Zabávač, ktorý sa preslávil tým, že nachytával iných ľudí, tvrdí, že ho nikto z komisie nevidel nič vynášať. "Po uverejnení fotografie predseda Volebnej komisie v Haliči dostal telefonát že Pročko má profilovku s volebným lístkom SMER. Napísal zápis, že som vraj vyniesol lístok. To som sa dozvedel dnes (v piatok 8. apríla, pozn. red). Pretože dnes mi prišiel tento ROZKAZ," reagoval Pročko.

Podľa úradného dokumentu Pročkovi pri posudzovaní výšky sankcie uškodilo aj to, že sa 11-krát dopustil dopravných priestupkov a bol obvinený zo spáchania dvoch priestupkov voči občianskemu spolunažívaniu. Tieto konania však boli zastavené.

V odôvodnení sa píše, že Pročko "konal jednoznačne s úmyslom porušiť zákon," kedže bol poučený o tom, že po odhlasovaní je povinný vyhodiť všetky hlasovacie lístky.

Pročko tvrdí, že ide o Ficovu pomstu. "Apropo pokuta za vynášanie volebného lístka je 33€. Ako však hovorí čelný predstaviteľ SMERU, vyhraj voľby a môžeš všetko."

Po tom, čo sa Pročko stiahol z televíznej obrazovky, neúspešne kandidoval na post starostu Haliča.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:32