StoryEditor

Fica v parlamente nahradí Pellegrini. Premiér zostane v nemocnici celý týždeň

17.04.2016, 22:46
Autor:
redredtasrtasr
Premiér Robert Fico zostáva v nemocnici. Národný ústav srdcových a cievnych chorôb si ho nechal na pozorovaní.

Premiér Robert Fico bude v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) hospitalizovaný do konca tohto týždňa. Lekári ho chcú ešte pozorovať. TASR to potvrdila hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

Zastúpi ho Pellegrini

Ošetrujúci lekári nechceli premiérovu diagnózu konkretizovať. Podľa Denníka N mal Fico akútny koronárny syndróm. Zdravotný stav sa mu ale nezhoršuje, povedal generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly pre web Aktuality.sk.

Na otázku, či mu lekári odporučili dnešnú neúčasť v parlamente, v ktorom mal predstaviť programové vyhlásenie vlády, odpovedal, že premiér sa tak rozhodol sám. V Národnej rade SR ho zastúpi podpredseda vlády Peter Pellegrini.

Aj v nemocnici pracuje

Predseda vlády je v nemocnici od štvrtka rána. Zrušil preto aj oficiálnu návštevu Českej republiky. Už v utorok sa počas svojho pravidelného ranného behu nemal cítiť dobre. Vo štvrtok absolvoval kardiologické vyšetrenia.

Informácie o tom, čo vlastne premiérovi je, sa rôznia. Na začiatku sa hovorilo o náhlej bolesti a tlaku v hrudníku a o probléme s cievami. Neskôr podľa informácií portálu Topky.sk a Denníka N na verejnosť prenikli zistenia, že premiér má akútny koronárny syndróm.

Ficova hovorkyňa Beatrice Szabóová tvrdí, že nemá informácie o postupoch lekárov. „Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu, komunikuje so svojím pracovným okolím, čo znamená, že podpisuje najdôležitejšie dokumenty,“ povedala však na margo toho, či premiéra niekto nezastúpi, kým sa jeho stav nezlepší.

Premiér by mal na budúci týždeň absolvovať návštevu Poľska a Maďarska. Býva zvykom, že nový šéf kabinetu cestuje na prvú oficiálnu návštevu do Česka, program sa preto možno nakoniec posunie. Robert Fico by mal dnes vystúpiť aj v parlamente. Zastúpiť ho teoreticky môže podpredseda vlády.

Hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová hovorila zdravotnom stave premiéra:

01 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 02 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 03 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico 04 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 05 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 07:10