Premiér Robert FicoReuters
StoryEditor

Ficovi hrozí operácia srdca. V Smere však vedia, kto je ich jednotka

19.04.2016, 18:09
Autor:
tasrtasr
Rozhodnutie je však na samotnom premiérovi a spraviť ho má v druhej polovici týždňa.

Premiérovi a predsedovi strany Smer-SD hrozí operácia srdca. Podľa informácií Denníka N je problémom znížená priechodnosť ciev zásobujúcich srdce. Rozhodnutie je však na samotnom Ficovi a spraviť ho má v druhej polovici týždňa na základe odporúčania lekárskeho konzília.

Fico je momentálne na pozorovaní v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). V opatere lekárov je už šiesty deň. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky.

Špekulácie okolo zdravotného stavu

Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam a zostal na pozorovaní v NÚSCH. O tom, aký druh zdravotných ťažkostí trápi premiéra, sa viedli špekulácie. Hovorilo sa o náhlej bolesti v hrudníku a problémoch s cievami.

Viaceré médiá priniesli informáciu o tom, že Fico má koronárny syndróm. To potvrdil pre HN aj zdroj z prostredia predsedu vlády. Ficovi by podľa informácií nemalo hroziť akútne riziko. Dané ochorenie mu však môže spôsobovať dlhodobé problémy.

Kaliňák: Nám je jasné, kto je jednotka

V Smere si však žiadne špekulácie nepripúšťajú. Bližšie premiérov zdravotný stav nekomentujú. Zhodujú sa, že Fico sa do úradu plnohodnotne vráti.

"Predseda vlády je momentálne PN, ale vykonáva svoju funkciu aj uskutočňuje všetky potrebné rozhodnutia," povedal novinárom dnes Kaliňák, ktorý je presvedčený, že Fico bude premiérom celé štyri roky.

V Smere-SD sa podľa neho nešpekuluje o Ficovom nástupcovi. "Pre nás je najpodstatnejšie, kto je jednotka. To nám je jasné a tešíme sa, že sa premiér vráti do svojej činnosti," poznamenal.

Nepovedal, či lekári zvažujú operáciu premiéra.

"Bola to otázka, ktorá súvisí so srdcovo-cievnym obehom. Teraz sa lekári snažia robiť diagnózu," opísal.

Procházka: Myslím si, že premiér sa vráti

Kaliňáka teší, že je Ficov stav stabilný a nezhoršuje sa. Osobne si myslí, že premiér zákrok ešte nepodstúpil. Čaká na to, čo povedia lekári koncom týždňa. "Do konca týždňa by sme sa mali dozvedieť viac aj o tom, ako rýchlo sa vráti do úplného pracovného procesu," doplnil Kaliňák.

Procházka dúfa, že sa premiér čo najskôr vráti do úradu.

Premiér je ešte tento týždeň v ošetrení. Neviem posúdiť, či je to vážne. Ale myslím si, že pán premiér sa vráti do úradu. Osobne si myslím, že pán Robert Fico bude premiérom štyri roky," povedal Procházka. Nepovedal, či by bol miesto Fica pre neho prijateľnejší Kaliňák alebo vicepremiér pre investície Peter Pellegrini (Smer-SD). 

Premiér Fico je hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) od štvrtka 14. apríla. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky.

Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam a zostal na pozorovaní. Bude tam do konca týždňa. Pre zdravotné problémy zrušil tohtotýždňový oficiálny program. Programové vyhlásenie vlády za neho v Národnej rade SR predložil Pellegrini.

Hovorkyňa premiéra Fica popísala v pondelok jeho stav

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 10:28