Richard SulíkTASR/M. Baumann
StoryEditor

„Riško aby pustil balónik, to tak. Zbohom slovenský liberalizmus." Blaha sa vysmieva Sulíkovi

17.05.2016, 08:23
Autor:
lmlm
Podľa poslanca Smeru Richard Sulík trestá Jozefa Mihála za to, že chcel kandidovať na post šéfa SaS.

Nechcem byť škodoradostný, ale SaS je v riadnej šlamastike. Tá strana je rozčesnutá ako Ukrajina.“

Takto reagoval poslanec Smeru Ľuboš Blaha na rozhodnutie Richarda Sulíka skončiť ako šéf SaS a následne 11. júna opätovne kandidovať na funkciu na mimoriadnom kongrese strany.

Blaha patrí dlhodobo medzi veľkých kritikov Sulíka. Blaha v statuse na sociálnej sieti doplnil, že Sulík nevie dať dokopy „loďku“ s 277 členmi.

A chcel riadiť 5,5 miliónový štát na čele osemstranovej koalície s Matovičom.“

Podľa poslanca Smeru Sulík trestá svojho kolegu zo strany a podpredsedu Jozefa Mihála za to, že si dovolil kandidovať na post šéfa SaS.

Mihál toto rozhodnutie oznámil pred niekoľkými týždňami na sneme strany. Pôvodne sa stranícke voľby SaS mali konať až o rok.

Je to asi tak liberálne ako celý Sulík - homofób, euroskeptik a xenofóbna konzerva.“ Blaha spomenul v statuse aj výhrady straníckych kolegov Sulíka a dodal, že šéf SaS sa zabáva na tom, ako si z tohto kroku urobil mediálnu šou.

Blaha na záver tvrdí, že sa strana po kongrese zbaví aj „posledných autentických liberálov.“ „No jasné. Riško aby pustil balónik. To tak... Nuž, zbohom, slovenský liberalizmus. Slovensko niekto tam hore musí mať rád, že nedopustil, aby toto čudo vládlo, Sulík by už po dvoch mesiacoch rozkladal ďalšiu vládu, on to má asi ako hobby,“ uzavrel poslanec Smeru.

Sulík svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že neblahá diskusia, ktorá sa vedie v médiách a strane škodí. Zároveň ide aj o to, aby nenastal v strane žiadny rozkol.  

Nechcem, aby sa stalo, aby sme traumatizovali spoločnosť vnútornými problémami. Som pevne rozhodnutý nedopustiť, aby sa zopakovala situácia z minulosti. Vtedy nám v máji v roku 2013 agentúra Focus namerala v prieskume 3,9 percenta," vyhlásil Sulík.

Toto rozhodnutie sa však nepozdáva viacerým jeho kolegom. Podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová to nazvala nefér, poslanec Martin Poliačik to považuje za nešťastnú situáciu a pošliapanie pravidiel fair play.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 22:02