Medzi zadržanými je aj bývalý viceprezident Finančnej správy Daniel Čech, ktorý v úrade pôsobil počas šéfovania Františka Imreczeho.TASR
StoryEditor

Kauza Mýtnik III: O návrhu na väzbu štvorice obvinených sa bude rozhodovať v sobotu

06.08.2021, 11:58
Autor:
TASRTASR
Vyšetrovateľ NAKA obvinil v rámci akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti. Ide o výlučne korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch.

O návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry väzobne stíhať štvoricu obvinených z najnovšej policajnej akcie Mýtnik III bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v sobotu.

Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, sudca začne s neverejným výsluchom a rozhodovaním o väzbe od 10.00 hod.

​Podľa rozpisu služieb ŠTS bude rozhodovať sudca Rastislav Stieranka. Bude rozhodovať o návrhu väzobne stíhať bývalého štátneho tajomníka ministerstva financií Radka Kuruca, bývalého viceprezidenta Finančnej správy Daniela Čecha, bývalú riaditeľku odboru právnej pomoci Finančnej správy Denisu Ž. a exriaditeľku odboru verejného obstarávania FS Kornéliu Č. Prokurátor ÚŠP pre nich navrhuje najprísnejšiu kolúznu väzbu.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v rámci akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti. Ide o výlučne korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch.

Dvom osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin podplácania a ďalším šiestim osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin prijímania úplatku. V rámci akcie, ktorú vykonali príslušníci NAKA za súčinnosti sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly Finančného riaditeľstva SR, boli zadržané celkovo štyri osoby. Pobyt jednej obvinenej osoby aktuálne nie je známy.

​Medzi obvinenými je aj bývalá šéfka FS Lenka Wittenbergerová, ktorá sa k skutku priznala. Wittenbergerovú prepustili v stredu z cely policajného zaistenia. Obvinení sú tiež podnikateľ Miroslav Výboh a aj bývalý šéf FS František Imrecze.

01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-18 09:41:14 - Feat.: - Title: Tesla trvá na mnohomiliardovej odmene pre Elona Muska, ktorú zamietol súd v Spojených štátoch 03 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 04 - Modified: 2024-04-18 11:00:00 - Feat.: - Title: Muž tvrdil, že je jasnovidec, ľudí pripravil o takmer 200 miliónov dolárov. 10-ročné väzenie vo svojej budúcnosti ale nevidel 05 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:23