Proti Robertovi Kaliňákovi protestovali tisícky Slovákov.TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Fico reaguje na protest: My nemáme problém nahnať niekde 5-tisíc ľudí

20.06.2016, 17:42
Autor:
chocho

"My rovnako nemáme problém nahnať niekde 5-tisíc ľudí, ale prečo by som to robil?" Napísal na svojom facebookovom účte premiér Robert Fico. Reagoval tak na opozičný protest rovno pod oknami bytu, v ktorom žije.

Video stručne a jasne vysvetľuje kauzu Bašternák:

Dav tisícok ľudí zaplnil križovatku a priľahlé ulice na proteste pred luxusným bytovým komplexom Bonaparte, v ktorom býva aj Fico, zvolanom opozíciou. Protest bol zvolaný kvôli kauze Bašternák. Premiér status napísal počas protestu.

Počínanie opozície premiér nazval absolútnym suterénom. Pripisuje to frustrácii z volieb a snahe o politiku nenávisti. "Odmietam, aby ľudia, ktorí preukázateľne porušovali zákon v minulosti, sa dnes hrali na morálne autority," napísal ďalej Fico.

Šéfa OĽaNO Igora Matoviča označil za notorického klamára. A teraz podľa neho zase prichádza s klamstvami. Zákonného nároku na štátny byt sa podľa vlastných slov Fico vzdal a s manželkou si prenajali byt na účely reprezentácie.

Z bytu odíde, až keď sa preukáže, že Ladislav Bašternák, od ktorého si ho prenajíma, je zločinec. "Ale ja sa nebudem sťahovať len preto, že si to želá pán Matovič a ľudia jemu podobní," dodal.

Fico odmieta nenávisť a nechce takúto politiku prenášať do ulíc. "Pretože, ak na konci dňa dôjde k niečomu podobnému ako v Británii, tak za to budú títo nenávistní páni plne zodpovední," pripomína Fico vraždu britskej poslankyne z minulého štvrtka.

Ficove slová z Facebooku prečítal pred protestujúcim davom Igor Matovič. Ľudia reagovali mohutným piskotom a krikom.

Zaujímavosťou je, že aj keď pomerne veľký počet slovenských politikov začal komunikovať prostredníctvom sociálnych sietí, premiér Fico do dneška využíval túto formu len zriedka. 

O čo ide v kauze:

Polícia 11. júna zadržala študenta Filipa Rybaniča, ktorý je asistentom poslanca SaS Jozefa Rajtára. Ten je podozrivý z toho, že nelegálne prezeral účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Na základe toho existuje podozrenie, že Kaliňák dostával platby od firmy, v ktorej v minulosti pôsobil kontroverzný podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorý čelí podozreniu z daňových podvodov a nadmerným vratkám DPH.  

01 - Modified: 2024-04-26 14:04:39 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 02 - Modified: 2024-04-26 13:44:29 - Feat.: - Title: Ficove výroky znepokojujú opozíciu. Ohrozené sú dôchodky dvoch miliónov ľudí, tvrdia 03 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 04 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 05 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 17:24