Razia u BašternákaHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Polícia ukončila raziu u Bašternáka, hľadala účtovníctvo jeho firiem

29.06.2016, 10:44
Autor:
rdurduTASRTASR
Muži zákona zasahovali v bytovom komplexe, kde sídli viacero podnikateľových firiem, ale aj vo vile na Slavíne.

Razia v bytovom komplexe na Tupého ulici v Bratislave, v ktorom sídli viacero firiem podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov, sa skončila. Policajti boli na mieste asi štyri hodiny. Mali si prísť po účtovníctvo Bašternákových firiem. Mali si odniesť počítač, následne šli na domovú prehliadku k účtovníčke.

Bašternákove firmy sídla na Tupého ulici, raziu mali podľa portálu Aktuality.sk vykonávať policajti z Národnej kriminálnej agentúry. Polícia bola aj priamo v dome kontroverzného podnikateľa pod bratislavským Slavínom.

Pôvodne kauzu podľa opozície polícia zamietla pod koberec. Pre kauzu opozícia žiada odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý má byť s Bašternákom prepojený a mal zasahovať do vyšetrovania kauzy. Na dnešnú policajnú raziu ako prvé upozornili Aktuality.sk.

"Môžeme potvrdiť, že sa vykonávajú zaisťovacie úkony v súvislosti s realizáciou preverovania medializovaných skutočností v tejto veci, ktoré v súčasnej dobe nebudeme konkretizovať," uviedla dnes pre TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Podľa jej slov ide o úkony vykonávané v trestnej veci, v ktorej vydal špeciálny prokurátor Dušan Kováčik 16. marca tohto roku pokyn na preverenie priebehu daňovej kontroly, respektíve možného korupčného správania sa pracovníčok daňovej kontroly. Taktiež na preverenie nových skutočností, ktoré by mohli súvisieť s podozrením z daňovej trestnej činnosti.

V kauze Bašternák ide o bratislavský bytový komplex Five Star Residence, ktorý stavala firma Mariana Kočnera. Spoločnosť Ladislava Bašternáka v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur a následne si mala uplatniť nadmerný odpočet DPH vo výške dva milióny eur. Tým mali okradnúť podľa opozície ľudí.

Podnikateľ Bašternák je na Slovensku známy pre nedávnu kauzu. Podľa medializovaných informácií kúpil sedem bytov v bytovom dome Five Stars Residence v Bratislave za cenu 12 miliónov eur.

01 - Modified: 2024-04-12 11:56:53 - Feat.: - Title: Krajský súd v Bratislave odobril obnovu konania v prípade prepadnutia majetku Bašternáka 02 - Modified: 2024-04-11 07:48:54 - Feat.: - Title: Otvorili súdny proces s Ladislavom Bašternákom v kauze Bonaparte. Na tretí pokus 03 - Modified: 2024-01-12 12:58:54 - Feat.: - Title: Bašternák dostal od súdu pokutu 1000 eur. Kauza Bonaparte? Je to ako proces s Majským, tvrdí Šanta 04 - Modified: 2024-01-12 09:58:53 - Feat.: - Title: Proces v kauze Bonaparte neotvorili ani na druhý pokus, Bašternák sa na súd nedostavil 05 - Modified: 2023-12-13 13:00:35 - Feat.: - Title: Súd vyhovel Bašternákovi, obnoví sa konanie v časti prepadnutia majetku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 02:08