Denisa SakováHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Saková reaguje na informácie o zločineckej skupine na ministerstve: Zostala som šokovaná

13.08.2021, 13:52
Autor:
mahomahoTASRTASR
Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková tvrdí, že ide o politickú hru, ktorá má dva ciele.

Poslankyňa Národnej rady Denisa Saková uviedla, že zostala šokovaná z informácií o údajnom pôsobení zločineckej skupiny na ministerstve vnútra.

"A to najmä z toho dôvodu, že jej súčasťou mal byť známy kajúcnik vo viacerých prípadoch realizovaných pod dozorom ÚŠP Peter Petrov alias Tiger. Práve ten Peter Petrov, ktorý mal byť zadržaný Úradom inšpekčnej služby a ktorého zadržanie podľa medializovaných informácií mal zmariť osobnou intervenciou prezident Policajného zboru na pokyn ministra vnútra," hovorí Saková. 

​Bývala ministerka vnútra dodáva, že Petrov bol obvinený z trestných činov súvisiacich s prípravou krivých výpovedí kajúcnikov.

Saková hovorí o politickej hre

Podľa nej je Petrov dnes na úteku vďaka zmarenej akcii a nemôže veci vysvetliť. Tvrdí, že ide o politickú hru, ktorá má dva ciele.

"Prvým je znemožniť vypovedať Petrovi Petrovovi vypovedať pred vyšetrovateľmi Úradu inšpekčnej služby a druhým je vytvoriť tlak na moju osobu a stranu HLAS - sociálna demokracia, aby sme prestali informovať slovenskú verejnosť o zneužívaní kajúcnikov v trestnoprávnych konaniach," zdôraznila. 

Saková tvrdí, že nepozná nikoho, kto bol medializovaný ako obvinený a nepodpisovala žiadne zmluvy či dokumenty, z ktorých by mali vyplývať finančné plnenia voči firmám.

"Rovnako som nikdy neprijala žiadne finančné ani nefinančné výhody od týchto ľudí, respektíve firiem," dodala. 

Zločinecká skupina 

Portál Aktuality.sk včera informoval, že podľa vyšetrovateľov mala na ministerstve vnútra fungovať zločinecká skupina. 

Štvrtková akcia Národnej kriminálnej agentúry mala súvisieť s podozreniami pri obstarávaniach na ministerstve vnútra v rokoch 2015 až 2020.

Skupina mala podľa informácií portálu vyťahovať peniaze z projektov na rezorte vnútra a na ústredí práce.

Ministerstvo vnútra patrilo medzi rokmi 2015 až 2020 strane Smer. Ministrami boli Robert Kaliňák a Denisa Saková.

Vyšetrovateľ obvinil 11 osôb, pričom má ísť podľa TA3 aj o Petra Petrova, za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku, informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Polícia podľa Aktualít obvinila osoby, ktoré mali byť na druhom a treťom stupni riadenia zločineckej skupiny.

​"Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba je v pátraní. Naďalej pokračujú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla polícia.

Inšpekcia ministerstva vnútra vyhlásila po Petrovovi pátranie v súvislosti s vyšetrovaním výpovedí kajúcníkov, včera skoro ráno zasahovala u neho doma.

Do Petrovovho domu však elitní policajti NAKA neprišli kvôli pátraniu po hľadanej osobe, ale pre vyšetrovanie inej trestnej činnosti, uvádza TA3.

"Univerzálny dohadzovač svedkov"

Petrov mal cez jeho firmy robiť viaceré verejné obstarávania. Petrov, prezývaný Tiger či Chlapec z ulice, je považovaný za univerzálneho "dohadzovača" svedkov.

Polícia na Petrova zrejme nasadila aj informačno-technické prostriedky začiatkom februára tohto roku.

Neskôr sa tajnej službe podarilo zachytiť zaujímavý rozhovor Petrova s neznámym mužom.

"A ja si pamätám, keď mi povedal Čurilla, že keby neni mňa, neni takáčovcov, keby neni takáčovcov, neni Makóa, keby neni Makó, neni Očistec, keby neni Očistec, neni Judáš, všetko som to robil ja..." vysvetľoval Petrov neznámemu mužovi.

01 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 02 - Modified: 2024-04-16 17:30:00 - Feat.: - Title: Palivo budúcnosti: Viac energie vložíte, ako získate. No Slovensko má s ním aj tak veľké plány (Brífing HN) 03 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sľúbil milióny, ľudia sa cítia oklamaní. Za Sulíka to bolo o rýchlych prstoch, so Sakovou systém zamrzol 04 - Modified: 2024-04-10 14:16:07 - Feat.: - Title: Saková rokovala o možnosti prepravy plynu z kaspického regiónu na Slovensko 05 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Koľko stojí nový cestovný pas alebo občiansky? Poplatky na úradoch išli výrazne hore (+prehľad v tabuľke)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 20:29