Roman MikulecTASR
StoryEditor

Mikulec reaguje na šéfa Smeru: Mateja Zemana nepoznám a nikdy som ho nestretol, Fico šíri konšpirácie

19.08.2021, 15:32
Autor:
TASRTASR
Smer má v pondelok 23. augusta podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce Mikulca odvolávať.

Člena bratislavskej skupiny takáčovcov Mateja Zemana minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nepozná a nikdy sa nestretli. Minister to uviedol v reakcii na tvrdenia šéfa opozičného Smeru Roberta Fica, že sa s Matejom Zemanom stretával v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí.

Fico podľa ministra šíri konšpirácie a spája nespojiteľné. Smer má v pondelok 23. augusta podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce Mikulca odvolávať.

​"Nikdy sme sa nestretli ani na adrese, kde údajne býva a ani nikde inde. Je to len nevyslyšané prianie poslanca Fica," uviedol Mikulec v súvislosti s tým, že Zemana nepozná.

Fico je podľa neho "ukážkovým príkladom skrachovaného politika". "Je veľmi fascinujúce pozorovať Ficovu morálnu flexibilitu a povedzme, že aj istú odvahu, keď ukazuje prstom na druhých, keď on sám býval u odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka a jeho blízke osoby buď sedia vo väzbe, alebo je na nich vydaný zatykač," skonštatoval minister.

Smer plánuje opäť podať návrh na odvolanie ministra. Strana nechce čakať na september, na kedy je presunutá schôdza o Mikulcovom odvolávaní, ktorá sa mala konať v júli. Smer Mikulca opätovne kritizuje aj za to, že mal zobrať úplatky.

Zeman je jedným z trojice obvinených svedkov v mediálne známych policajných kauzách. Zásah voči nim bol prerušený, v dôsledku čoho je Zeman v pátraní.

Fico je presvedčený, že zásah sa zastavil na pokyn Mikulca. Zeman je podľa šéfa Smeru jedným z tzv. udavačov, ktorí si vymýšľajú svedecké výpovede.

Zeman je obvinený v kauze manipulovania svedeckých výpovedí. Aktuálne by sa mal nachádzať v Chorvátsku, kde podľa svojich vyjadrení požiadal o politický azyl. Je ochotný vypovedať prostredníctvom telemosta.

01 - Modified: 2024-04-18 12:46:25 - Feat.: - Title: Mikulec odmieta kritiku na činnosť policajnej inšpekcie v predošlom období 02 - Modified: 2024-03-26 15:08:10 - Feat.: - Title: Osoby vstupujúce do schengenského priestoru sa štandardne preverujú, tvrdí Mikulec 03 - Modified: 2024-03-20 13:13:10 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok nevidí problém v účasti v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, opozícia namieta 04 - Modified: 2024-01-05 08:55:44 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok od nástupu len napĺňa pomstu voči vyšetrovateľom, tvrdí exminister Mikulec 05 - Modified: 2023-12-15 15:29:54 - Feat.: - Title: Mikulec: Fico láme zákon cez koleno. Verím, že hrany diamantov sa obrúsia s spojíme sa aj pri protestoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:31