TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Ôsmi poslanci Smeru hlasovali za návrh Kotlebu. Pozrite sa, ktorí to boli

06.09.2016, 15:53
Autor:
chocho
Facka a modlenie, aj o tom sa dnes hlasovalo v parlamente na návrh poslancov ĽS NS.

Facka poslanca SaS Petra Osuského internetovému provokatérovi Rudolfovi Vaskému a modlenie v parlamente. Toto chceli dnes v NR SR vyriešiť poslanci ĽS NS.

Kotleba a Osuského facka

Šiestym bodom programu dnešnej schôdze bol návrh predsedu a poslanca ĽS NS Mariana Kotlebu.

Ten chcel, aby poslanci odsúdili Osuského kvôli facke, ktorú dal Vaskému v pondelok 11. júla na opozičnom proteste pred Bonaparte. V šiestom bode schôdze poslanci Kotlebov návrh odmietli, keď zaňho hlasovalo iba 22 z nich. Pochopiteľne, za hlasoval celý poslanecký klub ĽS NS, čo je 14 zákonodarcov. Okrem nich už len osem poslancov Smeru.

Pozrite si aj rozhovor s Petrom Osuským o facke, ktorú dal Rudolfovi Vaskému:

Poslanci Smeru hlasujúci za Kotlebov návrh sú menovite:

Róbert Puci

Jozef Buček

Peter Chudík

Jozef Burian

Ľubomír Jahnátek

Oľga Nachtmannová

Ján Kvorka 

Martin Nemky

Podľa nezaradeného poslanca Miroslava Beblavého je to v prípade poslanca Kvorku „obzvlášť srandovné“.

Kvorka mal ešte v roku 2006 uniesť a zbiť priateľa mladej Zdenky z rómskej osady, s ktorou sa stretával. Obvinenia vždy odmietal nakoniec bol súdom oslobodený.

Veľa zla v parlamente

Ešte skôr navrhla poslankyňa ĽS NS Natália Grausová, aby sa na úvod dnešnej schôdze poslanci pomodlili Otčenáš. V druhom bode rokovania to však poslanci odmietli.

Za ich hlasovalo dvadsať. Okrem celého poslaneckého klubu ĽS NS aj nezaradený Peter Marček, Boris Kollár a Milan Krajniak zo Sme rodina, Eduard Adamčík z poslaneckého klubu Most-Híd, Soňa Gaborčáková z OľaNO a Ján Podmanický zo Smeru.

Poslanec SaS Juraj Droba sa ku Grausovej návrhu vyjadril na Facebooku. Argumentom poslankyne ĽS NS malo podľa neho byť to, že v parlamente „v posledných mesiacoch bolo veľa zla“.

Droba hlasoval proti, hoci je, ako sám tvrdí, veriaci kresťan. Ústava podľa neho totiž „zaručuje sekulárnosť Slovenska a náboženstvo v parlamente nemá čo hľadať“.

Grausovej návrh na Facebooku statusom okomentoval aj poslanec OľaNO Richard Vašečka, o ktorom je známe, že je silne veriacim človekom. Napriek tomu však za návrh nehlasoval. „Nebol som proti, nehlasoval som vôbec,“ vysvetľuje v statuse Vašečka.

Vašečka nehlasoval, pretože o návrhoch poslancov za ĽS NS nehlasuje z princípu. „Modlitbu Pána som sa ale okamžite pomodlil v duchu, pretože modlitbu pokladám za kľúčovú,“ napísal poslanec OľaNO.

01 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum) 02 - Modified: 2024-04-05 17:04:36 - Feat.: - Title: Pragmatický Smer? Do ktorej zo štyroch kategórií patrí Ficova strana 03 - Modified: 2024-03-20 16:43:00 - Feat.: - Title: Uvrhnú nás voľby z centra politického diania na perifériu Európy? 04 - Modified: 2024-03-18 12:33:35 - Feat.: - Title: Prieskum: Smer zvýšil náskok pred progresívcami, Danko je mimo parlamentu 05 - Modified: 2024-03-11 12:57:48 - Feat.: - Title: Ak sa naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov, tvrdí Čaputová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 08:05