StoryEditor

Google bol dve hodiny nedostupný. Priznal technickú chybu

22.11.2016, 19:34
Služby americkej spoločnosti mali výpadok vo viacerých krajinách Európy.

Vyhľadávač Google, videoslužba YouTube, alebo služba Gmail hlásili včera podvečer veľký výpadok, ktorý sa dotkal časti Slovenska. Ten trval zhruba dve hodiny, od 19. do 21. hodiny. Po deviatej hodine začali viacerým používateľom internetu služby Google nabiehať.

Odraz výpadku sa ukázal aj v dátovej prevádzke Slovenska. Presne v času nedostupnosti jeho služieb klesla. A to v krátkom momente takmer aj viac ako o desať percent. Dáta uložené na serveroch Googlu by nemali byť ohrozené. Výpadok sa pravdepodobne týkal len uzlu, ktorý má Google v Prahe. SIX

Červenou je vyznačené obdobie, keď bol Google nedostupný.

Na serveri DownDetector.com si môžete pozrieť, akú oblasť výpadok postihol.

downdetector.com

​Podľa údajov zo spomínaného servera vidieť, že výpadok celkovo zasiahol Slovensko, Česko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Ukrajinu, Chorvátsko, ale aj Slovinsko a Rumunsko. 

Hovorkyňa spoločnosti pre Česko uviedla, že príčina bola technická charakteru, píše iDnes.cz. Navyše Google krátko po výpadku uviedol, že aktuálne prešetruje, čo mohlo spôsobiť takúto nedostupnosť jeho služieb. V minulosti rovnako dlhý a masívny výpadok už roky nezasiahol. 

Denník N na svojom webe uviedol, že spoločnosť odporúča používateľom, ktorým jej služby nenabehli, aby si vymazali cache. V prehliadači Chrome to spravíte nasledovne: stlačte Ctrl+H, kliknite na Odstrániť dáta prehliadania, zaznačte Súbory cookie a ďalšie dáta webov a doplnkov. Potom kliknite na Vymazať dáta prehliadania. Po tomto by Vám mali služby Google fungovať. (obrázok v lepšom rozlíšení nájdete tu

Google Chrome/ screenshot

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:29