Hlavná stanica v BratislaveHN
StoryEditor

Nad Hlavnou stanicou visia otázniky. Musíme konať, investor traumatizuje Bratislavčanov, tvrdí Nesrovnal

04.01.2017, 11:48
Autor:
lmlm
Primátor Bratislavy informoval, že sa stretne s ministrom dopravy Arpádom Érsekom a generálnym riaditeľom železníc Martinom Erdössym.

Nad vynovenou Hlavnou stanicou v Bratislave visia ďalšie otázniky.

Podľa predstaviteľov hlavného mesta investor Transprojekt nesplnil to, čo sľúbil a projekt za viac ako šesť rokov nedokázal zrealizovať. Zmluva medzi investorom a mestom sa skončila k 31. decembru 2016.

„Je neuveriteľné a smutné zároveň, že za viac ako 6 rokov sa na stanici a v okolí zmenilo len to, do čoho investovalo hlavné mesto a železnice – zrevitalizované predstaničné námestie, opravené eskalátory, zmodernizovanie električkovej trate a podobne. Teraz máme konečne rozviazané ruky, aspoň čo sa týka predstaničných priestorov, ktoré sa vrátia do majetku mesta,“ skonštatoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nesrovnal: Je čas konať

Primátor Bratislavy informoval, že sa stretne s ministrom dopravy Arpádom Érsekom a generálnym riaditeľom železníc Martinom Erdössym s ktorým bude riešiť ďalší postup rekonštrukcie Hlavnej stanice. Tá má byť hotová v priebehu roka 2018.

„Nemáme na čo čakať, je čas konať. Verím, že investor, ktorý nebol schopný zrealizovať projekt tak, ako sa k tomu zmluvne ešte v roku 2010 zaviazal, prestane ďalej traumatizovať mesto a verejnosť a nebude komplikovať naše ďalšie snahy o obnovu Hlavnej stanice,“ doplnil primátor Nesrovnal.

Bratislava potrebuje ďalšiu stanicu

Podobnú zmluvu so spol. Transprojekt s.r.o. majú totiž uzavreté aj Železnice Slovenskej republiky, ktorým patrí samotná budova Hlavnej stanice v Bratislave.

„Budúcnosť Hlavnej stanice bude závisieť aj od ďalšieho rozvoja železničnej dopravy v Bratislave – konkrétne stanice na Trnavskom mýte. Bratislava potrebuje ďalšiu stanicu. Som presvedčený, že stanica na Filiálku patrí a musí tam byť. Naša krajina je totiž od Bratislavy smerovaná na sever a východ a práve odtiaľ prichádza do hlavného mesta najviac ľudí,“ avizoval primátor Bratislavy.

Investor pritom už varoval pred vznikom súdneho sporu a dlhodobého zablokovania možnosti komplexnej revitalizácie priestoru pred stanicou.

Pozrite si archívne video, ktoré mapovalo situáciu okolo Hlavnej stanice:

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 04 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 05 - Modified: 2024-04-11 06:41:17 - Feat.: - Title: Doprava v hlavnom meste aj smerom do Bratislavy sa mierne spomaľuje, hlásia viaceré nehody
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 01:22