HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Fico: Zatiaľ každý terorista bol moslimom

05.01.2017, 23:00
Autor:
TASRTASR
Premiér si pri vysvetľovaní svojho postoja pomohol slovami Miloša Zemana.

Slovensko podľa predsedu vlády a Smeru-SD Roberta Fica využilo predsedníctvo aj na to, aby predstavilo svoju ideu „efektívnej solidarity“ pri riešení migračného problému. Tá je postavená na ochote štátov prispieť rôznymi formami, nie nevyhnutne prijímaním migrantov na základe povinných kvót. Fico to vyhlásil v diskusii na TABLET.TV.

„Odmietame, aby nám niekto diktoval, že musíme na Slovensku niekoho prijímať. My sa k solidarite hlásime, v Gabčíkove točíme stovky ľudí, ktorí žiadajú o azyl v Rakúsku, vieme poslať vojakov, vieme poslať policajtov, vieme poslať techniku, ak to nejaká krajina potrebuje,“ povedal Fico.

V dnešnej situácii nemôže podľa neho nikto Slovensku vyčítať, že odmieta doviesť za svoje územie ľudí, ktorí by tu mohli vytvoriť „ucelenú moslimskú komunitu“. Takéto zóny podľa neho existujú v Belgicku aj Nemecku a sú stálym zdrojom bezpečnostného rizika.

„Odmietam, keď nás kritizujú za to, že upozorňujeme na nebezpečenstvá toho, že sa sem nekontrolovane nasunuli státisíce ľudí iného vyznania. Nielen, že sa mení kultúrna a náboženská identita Európy, ale vytvára to aj bezpečnostné riziká. Pomôžem si slovami Miloša Zemana. Netvrdíme, že každý moslim je terorista, ale zatiaľ každý terorista bol moslimom,“ vyhlásil premiér.

„Myšlienka multikultúrnej Európy absolútne zlyhala. Je veľký omyl sa domnievať, že sme v rámci Európy schopní vytvoriť priestor pre všetkých, pre všetky náboženstvá, všetky ideologické prúdy. Základ Európy je kresťanský. Túto identitu Európy potláčame, ak umožňujeme vytvorenie ucelených moslimských komunít,“ poznamenal Robert Fico. Dodal, že aj keď formálne je myšlienka kvót stále na stole, jej praktickú realizáciu už nepredpokladá.

Kým budem predsedom vlády, budem proti povinným kvótam, vyhlásil Fico 14. decembra 2016:

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 14:15