StoryEditor

Matovič obvinil Fica z podvodu: Premiér je akcionárom jednej z energetických spoločností

02.02.2017, 14:12
Autor:
tasrtasrlmlm
Šéf obyčajných tvrdí, že na energetické spoločnosti sa nasala jedná veľká pijavica, ktorá má tri hlavy.

Som presvedčený o tom, že Fico je priamo akcionárom materskej spoločnosti SSE. Dostal to za to, že dovolil EPH odkúpiť."

Takéto vážne obvinenia vyslovil na adresu premiéra Fica šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič.

Šéf obyčajných tvrdí, že na energetické spoločnosti sa nasala jedná veľká pijavica, ktorá má tri hlavy. "Jedna hlava, čiže Holjenčík, už bola zoťatá, stále je tam však Fico a Danko," tvrdí Matovič.

Zápas v energetike

Podľa neho treba odvolať aj ľudí z Dozornej rady energetických spoločností.

"Podvod, ktorý tu išiel spáchať Fico a asistoval mu pritom kapitán Danko, bol obrovský."

Líderka na kandidátke obyčajných Veronika Remišová tvrdí, že "Danko a Fico vedú medzi sebou zápas v energetike. Ale nie kvôli občanom, ale kvôli tomu, kto z nich bude mať v tejto oblasti moc," povedala Remišová.

Dodáva, že bude veľmi dôležité, kto sa stane nástupcom za Holjenčíka.

Nestranný kandidát

Obyčajní ľudia zároveň žiadajú, aby bol za nového šéfa ÚRSO vymenovaný nestranný kandidát a odborník.

"Požadujeme, aby bol na miesto predsedu regulačného úradu vybraný kandidát s nespochybniteľnými odbornými skúsenosťami a morálkou, nezávislý od podnikateľských skupín," vymenovala Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA).

Zároveň žiada, aby bol zverejnený podrobný životopis a všetky informácie o budúcom kandidátovi vlády na túto funkciu. Do výberového konania by mali byť tiež podľa hnutia zapojení aj odborníci z akademickej obce.

Fico po dnešnom stretnutí s Holjenčík na úrade vlády informoval, že ten sa vzdáva funkcie predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Danko Holjenčíka za jeho úlohu pri zvyšovaní poplatkov za energie začiatkom tohto roka kritizoval už dlhšie a žiadal jeho odvolanie, rovnako ako viaceré opozičné strany.

So žiadosťou o reakciu sme kontaktovali aj úrad vlády.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 13:49