Richard RybníčekTASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Rybníček píše otvorený list Ficovi. Primátorovi sa nepáči, že sa s ním premiér nestretol

20.02.2017, 13:41
Autor:
lmlm

Primátor Trenčína Richard Rybníček, ktorý stojí aj za politickým hnutím TOSKA, napísal otvorený list premiérovi Robertovi Ficovi.

Rybníčkovi sa nepáči, že sa s ním premiér pri piatkovej návšteve Trenčína nestretol.

Rozumiem, že nemáte veľkú chuť sa so mnou stretnúť ako s osobou. Ale predpokladal som, že si nájdete čas na stretnutie so mnou ako primátorom krajského mesta. Rešpektujem Vás ako premiéra tejto krajiny, v ktorej je Trenčín jej dôležitou súčasťou," píše Rybníček na sociálnej sieti.

Fico nemal záujem vypočuť Rybníčka

Rybníček spomína v statuse štátny projekt, ktorým je modernizácia železničnej trate. Rybníček vyčíta Ficovi, že nemal záujem si ho vypočuť, ako už piaty rok funguje tento projekt zasahuje do života ľudí. 

Verte, že by som Vám rád aj osobne ukázal stav a dopady, ktoré tento projekt štátu, kvôli meškaniu, zanecháva v našom meste. Rovnako by som Vám rád ukázal starý cestný most, ktorý je kľúčovým dopravným uzlom do centra mesta a ktorý už je v havarijnom stave," konštatuje Rybníček.

Primátor Trenčína chcel Ficovi ukázať aj zimný štadión Pavla Demitru a zároveň ho chcel požiadať štátnu dotáciu na rekonštrukciu hokejového štadióna. „A rovnako by som si Vás aj uctil ako premiéra tejto krajiny," dodáva Rybníček. 

V závere prosí premiéra, aby si ho pri ďalšej návšteve Trenčína vypočul.

"Verím, že si ako slovenský premiér budete chcieť vypočuť názor mňa ako primátora krajského mesta o tom, kde by sme nutne potrebovali aj Vašu autoritu a angažovanosť vo veciach, ktoré rieši alebo môže vyriešiť vláda," uzatvára Rybníček.

Reakcia Úrady vlády

Predseda vlády SR Robert Fico v rámci pracovného výjazdu v Trenčíne navštívil Trenčiansku univerzitu, dve spoločnosti pôsobiace v meste a svoj program ukončil v Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja tlačovou konferenciou. Pri príprave programu sa zohľadnilo hľadisko, aby zahŕňal prednášku premiéra a diskusiu so študentmi a upriamil pozornosť na úspešné podnikateľské a vedecko-výskumné projekty v meste, ktoré môžu byť príkladom pre celé Slovensko. Vláda venuje kraju i mestu Trenčín veľkú pozornosť,"  píše sa v stanovisku Úradu vlády.

V stanovisku sa dodáva, že len v meste Trenčín boli v uplynulom období zrealizované viaceré projekty v oblasti rozvoja infraštruktúry - napríklad diaľničný privádzač do mesta vo výške 46,5 milióna eur.

„Ďalšie financie smerovali na modernizáciu a rekonštrukciu mosta v mestskej časti Opatová (1,4 milióna EUR) či na rekonštrukciu železničnej trate v úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčín/Zlatovce (240 mil. EUR). Vláda zároveň pred tromi rokmi vyčlenila cez SFZ financie na rekonštrukciu futbalového štadióna, mesto naň zatiaľ nevydalo stavebné povolenie. Viaceré infraštruktúrne projekty sa odovzdali aj na úrovni kraja (úsek R2 Ruskovce – Pravotice, rekonštrukcia I/9 v úseku Nováky – Prievidza, unifikácia železničných priecestí na cestách prvej triedy v kraji, riešenie havarijného stavu komunikácie v Trenčianskych Miticiach po zosuve)."

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:29