StoryEditor

Nahrávka usvedčuje Matoviča z klamstva, tvrdí Smer. Zakrývate vlastné zlyhanie, odkazujú obyčajní

23.02.2017, 17:09
Autor:
TASRTASR
Matovič sa na brífingu ohradil voči tvrdeniam, že by sa mal vulgárne vyjadrovať v parlamente.

V súvislosti s vyhlásením opozičného poslanca Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA), že v živote nepoužil tie „najvulgárnejšie slová“, vyzýva vedenie poslaneckého klubu Smer-SD verejnosť, aby si vypočula nahrávku známeho rozhovoru medzi Matovičom a Radoslavom Procházkom.

Uvádza sa to v stanovisku vedenia poslaneckého klubu Smer-SD zaslanom do redakcie TASR.

V stanovisku s názvom Nahrávka usvedčuje Matoviča z klamstva sa konštatuje, že „Igor Matovič, ktorý sa neštíti nazývať svojich kolegov termínmi ako špina a pod., je podvodník a klamár. Líder Obyčajných ľudí v uplynulých dňoch vyhlásil, že nikdy nepoužil vulgárne slovo a vyzval verejnosť k predloženiu dôkazu. Vyzývame verejnosť, aby si vypočula 32. minútu a 30. sekundu známeho rozhovoru, ktorý nelegálne nahral práve Matovič s Radoslavom Procházkom, a urobila si názor, kto je skutočne klamár.“

Matovič sa na brífingu dňa 14. februára tohto roka ohradil voči tvrdeniam, že by sa mal vulgárne vyjadrovať v parlamente.

Tak ako tu stojím, na zdravie svojich detí prisahám, že v živote som nepoužil najvulgárnejšie slová, ktoré sa na Slovensku používajú ako označenie pohlavných orgánov ženy, muža, sexuálneho styku alebo označenie pobehlíc na ulici. V živote som takéto slová nepoužil a dávam verejnú ponuku komukoľvek, kto príde zo zvukovou nahrávkou Matoviča, kde použil jedno takéto slovo, dostane milión eur,“ uviedol okrem iného Matovič.

OĽaNO-NOVA považuje stanovisko strany Smer-SD za snahu o diskreditáciu Matoviča a pokus prekryť jej zlyhanie v kauze energií.

"Keď v lete 2015 unikla nahrávka z polície do médií, už vtedy sa objavili obvinenia, že Igor Matovič na tomto mieste nahrávky použil vulgárne slovo. Po zvukovej analýze sa preukázalo, že ide o slovné spojenie 'do prčíc'," uviedol Dano Mitas z odboru komunikácie s médiami OĽaNO-NOVA.

Matovič si podľa neho za svojou ponukou stále stojí.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:02