TASR/František Iván
StoryEditor

Koščová napísala ostrý status proti kotlebovcom. Ukázala, čo si o nich myslí

13.04.2017, 14:52
Autor:
chocho
Status známej speváčky sa veľmi rýchlo šíri internetom.

„Vaše úmysly nie sú pomoc ľuďom ... zaváňajú diktatúrou“ či „veríte len tým svojim konšpiráciám." Víťazka prvej SuperStar Katarína Koščová mala včera skúsenosť s priaznivcami kotlebovcov a na Facebooku tomu venovala obsiahly a veľmi kritický status. Jej príspevok sa rýchlo šíri internetom, v týchto chvíľach má takmer 2000 lajkov a 730 zdieľaní. „Väčšie, ako výhra v SuperStar,“ komentuje Koščovej status mediálny glosátor Denis Bohumil Schvarz.

Známa speváčka sa v Kežmarku 12. apríla zúčastnila diskusie občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko, ktorá chce bojovať proti rôznym formám extrémizmu a násilia. Na diskusiu prišli autobusom aj prívrženci ĽSNS na čele s poslancom Milanom Mazurekom.

Známa speváčka skritizovala správanie kotlebovcov na diskusii. „Akokoľvek sa snažíte presvedčiť nás, že ste len slušní ľudia, ktorým sa deje krivda, nemôžem vám to veriť. Nedá sa,“ napísala.

Prekážalo jej, že keď použila slovo krajina, z publika na ňu niekto z nich „zahulákal“, aby hovorila Slovensko. Taktiež mali po nej kotlebovci chcieť pesničky v slovenčine. „Vy mi nemôžete hovoriť, čo mám robiť. Som interpret a autor v slobodnej krajine,“ odkázala Koščová.

Spomenula aj príbeh mladého Róma, študenta gymnázia, ktorý sa mal pred skupinu 50 kotlebovcov „v tých vašich mikinách“ postaviť celkom sám.

„Povedal miesto, odkiaľ prišiel a hneď ste si ho zaradili, aj keď to bol na prvý pohľad slušný človek … Je vám jedno, že študuje, je vám jedno, že bol slušne oblečený. Bol Cigáň z konkrétnej osady, to vám stačí. Neoplatí sa brať ho na vedomie,“ odkázala známa speváčka priaznivcom extrémistickej strany.

Problémom podľa Koščovej je aj to, že kotlebovci sú jednoducho neslušní a správajú sa ako malé deti. „Hecujete sa navzájom. Jeden niečo povie a ostatní mu s hukotom kontrujú. Postaví sa pani, ktorá robí na úrade práce a hovorí vám svoju životnú skúsenosť, že sa jej s Rómami robí dobre a vy jej do toho skáčete s posmešným: "Tak si ich vezmi domov!" Neveríte jej ... Vy veríte len tým svojim konšpiráciám,“ napísala víťazka Superstar.

01 - Modified: 2024-01-17 13:19:45 - Feat.: - Title: My Slovania spravíme zo západnej Európy trávnik. Od Tatier po La Manche, hrozil Radačovský v europarlamente 02 - Modified: 2024-01-15 09:34:56 - Feat.: - Title: Kotleba ohlásil prezidentskú kandidatúru, začína zbierať podpisy 03 - Modified: 2023-11-23 09:42:25 - Feat.: - Title: Speváčka z prvej série SuperStar priznala DOMÁCE NÁSILIE. So žehličkou! 04 - Modified: 2023-11-15 15:26:40 - Feat.: - Title: Kvíz: Pamätáte si na SuperStar? Otestujte sa, ako dobre poznáte legendy tejto šou 05 - Modified: 2023-10-05 15:45:14 - Feat.: - Title: NAKA sa zaoberá bilbordmi ĽSNS pre podozrenie z podnecovania etnickej nenávisti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:18