Predseda vlády Eduard Heger počas zhromaždenia na podporu Ukrajine na Námestí SNP v Bratislave.SNÍMKA: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Heger: Slovensko sa pri vojne na Ukrajine postavilo na správnu stranu dejín

09.05.2022, 19:29
Autor:
TASRTASR

Podľa slov premiéra Eduarda Hegera bude Slovensko podporovať Ukrajinu až do úplného víťazstva vo vojne nad Ruskom.

Slovensko sa pri vojne na Ukrajine postavilo na správnu stranu dejín. Ukrajinu bude podporovať až do úplného víťazstva. Na bratislavskom zhromaždení "Dokončime to" to povedal premiér Eduard Heger. Akcia na podporu Ukrajine a za očistu štátu od mafie sa konala v Bratislave na Námestí SNP.

"Slovensko tentoraz vo svojich dejinách nezaváhalo. Ukázalo celému svetu, že rozumie životu, vie srdečne a vrúcne prijať ľudí utekajúcich pred vojnou," poznamenal Heger s tým, že je na Slovákov hrdý.

Štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus na zhromaždení uviedol, že Ukrajina bojuje aj za Slovensko. "Ukrajinci zomierajú za to, aby raz mohli byť súčasťou Európy, ktorej súčasťou sme aj my a z ktorej nás niektorí chcú intenzívne vytrhnúť," skonštatoval.

image

Heger: Bidenová vyzdvihla pomoc Slovákov utečencom

Predseda vlády spoločne s Klusom odovzdali ocenenia pre občianske združenie Marína a Kto pomôže Ukrajine za ich pomoc pre utečencov na slovensko-ukrajinských hraniciach.  

V pondelok sa zároveň na bratislavskom Slavíne konalo podujatie Deň obetí rašizmu (ruského fašizmu), ktoré zorganizovala iniciatíva Mier Ukrajine. Verejnosť si na ňom uctila pamiatku obetí ruských vojnových zločinov na Ukrajine.

Zástupcovia neziskového sektora od rána čítali mená ukrajinských vojakov, ktorí zahynuli od začiatku ruskej invázie. Pri pamätníku tiež nainštalovali výstavu fotografií a plagátov informujúcich o hrôzach na Ukrajine páchaných Rusmi.

Priebeh podujatia narušili ľudia so sovietskymi vlajkami a písmenom "Z". Na poriadok dohliadala polícia aj antikonfliktný tím.

Organizátori oboch podujatí odsúdili akékoľvek násilie páchané na účastníkoch.

01 - Modified: 2024-04-19 21:19:54 - Feat.: - Title: Zelenskyj navštívil mestá na frontovej línii na východe Ukrajiny, odovzdal vyznamenania 02 - Modified: 2024-04-19 21:04:25 - Feat.: - Title: Ukrajina má právo útočiť na vojenské ciele aj v Rusku, tvrdí Stoltenberg po zostrelení bombardéra 03 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 04 - Modified: 2024-04-19 14:48:08 - Feat.: - Title: Havarovaný ruský bombardér predtým útočil na Dnipro a Kryvyj Rih. Pomstili sme sa, tvrdí Ukrajina 05 - Modified: 2024-04-19 12:21:14 - Feat.: - Title: Zelenskyj prišiel do Doneckej oblasti, navštívil vojakov bojujúcich na fronte
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:48