Škola školy samotesty žiaci deti FOTO: TASR/P. Neubauer
StoryEditor

Rezort školstva pre zlepšujúcu sa epidemiologickú situáciu pozastavil školský covid semafor

10.05.2022, 15:05
Autor:
TASRTASR

"Na základe aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty," uviedol ministerstvo s tým, že z obavy o svoje zdravie môže dieťa/žiak alebo zamestnanec školy naďalej nosiť respirátor alebo rúško.

Ministerstvo školstva v usmernení uvádza, že materská škola povinne vykonáva ranný filter. Ostatným druhom škôl ho ministerstvo odporúča z dôvodu zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov v nadväznosti na aktuálnu epidemickú situáciu v danej škole.

Nové usmernenie sa vzťahuje na všetky materské, základné a stredné školy, všetky typy špeciálnych škôl, odborné učilištia a praktické školy, jazykové školy, základné umelecké školy a školské zariadenia bez ohľadu na zriaďovateľa. Usmernenie je určené aj pre zariadenia predprimárneho vzdelávania (takzvané nesieťové zariadenia), zapísané v registri zariadení predprimárneho vzdelávania.

Detailné informácie o aktualizácii manuálu či iné dôležité správy týkajúce sa prevádzky škôl v školskom roku bude ministerstvo zasielať emailom riaditeľom škôl. Rovnako aj učiteľom a riaditeľom odborov školstva na okresných úradoch.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:55