Jana Bittó Cigániková: FOTO: HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Protikorupčnú vládu nahradila koalícia s fašistami. Matovič už premrhal stovky miliónov, hovorí Cigániková

29.05.2022, 15:28
Autor:
TASRTASR

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková vylučuje tvrdenia Igora Matoviča o tom, že Hlas a SaS sú dohodnutí na rozbití súčasnej vlády.

Protikorupčná koalícia podľa poslankyne Národnej rady (NR) SR za SaS Jany Bittó Cigánikovej zlyhala a nahradila ju populistická koalícia "spolu s fašistami". Vyhlásila to v nedeľnej diskusnej relácii Na telo v televízii Markíza.

Bittó Cigánikovej prekáža, že spolupráca koaličného OĽANO s časťou opozície pokračuje aj naďalej. Poukázala pritom na návrh na reguláciu televíznych debát či na spoluprácu Györgyho Gyimesiho (OĽANO) a opozičného nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu. "Informovať je jedna vec, druhá vec je, že spolupráca s fašistami pokračuje," skonštatovala.

Kritika zo strany Šutaja Eštoka

Nezaradený poslanec NR SR pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD Matúš Šutaj Eštok si myslí, že Matovičove OĽANO nemalo hlasovať spolu podľa jeho slov fašistami za prijatie balíka pomoci rodinám s deťmi.

image

Sulík spomenul Matovičove "skvelé" nápady. Fico tvrdí, že protiinflačný balíček je výsmech ľuďom

"Toto sa nerobí. Buď vládnete v koalícii, alebo to povedzme rovno, vzniklo tu takéto spojenie," povedal poslanec s tým, že nejde len o jedno hlasovanie v parlamente.

Šutaj Eštok kritizuje, že bolo v prípade prijatého balíku pomoci rodinám s deťmi uplatnené skrátené legislatívne konanie, taktiež, že sa nemyslelo na dôchodcov a pracujúcich.

"Vláda na čele s Matovičom nie je schopná pomôcť ľuďom a príde so šialeným divadlom," vyhlásil. Vládny kabinet podľa jeho slov nebol schopný presadiť nič, a to aj pre neustály konflikt Matoviča s ministrom hospodárstva a lídrom SaS Richardom Sulíkom. "Budú sa hádať a pre ľudí neurobia nič," povedal.

Bittó Cigániková odmieta, žeby vláda nič neurobila a vymenovala viaceré reformy. Zámer pomoci rodinám je podľa nej šľachetný, problém však vidí v spôsobe presadenia balíka.

Dohodu vylučujú

Pomáhať, ako tvrdí, treba, ale tam, kde je to nevyhnutné a potrebné. Matovič podľa nej však nechce nič iné, len ako svoju predstavu a svojimi veľkolepými nápadmi už "premrhal" stovky miliónov eur.

Poslankyňa vylúčila, žeby Hlas-SD a SaS boli dohodnutí na rozbití súčasnej vlády. Zároveň uviedla, že ak v budúcnosti nebude iná možnosť a bude to lepšie pre Slovensko, SaS sa môže dostať do situácie, že bude po voľbách na stole otázka o možnosti rokovať s Hlasom-SD o spoločnej koalícii.

image

Cigániková nevie, či táto koalícia má zmysel: Mám to zrátané, partneri porušili koaličnú zmluvu 130-krát

Ako príklad uviedla zabránenie "toxickej kombinácii Smeru-SD s fašistami". Myslí si však, žeby šlo o jedinú a poslednú možnosť a predchádzať by jej malo aj vnútrostranícke referendum či istý prieskum, keďže v SaS sú aj takí členovia, ktorí Hlas-SD definitívne odmietajú.

01 - Modified: 2022-05-29 10:49:26 - Feat.: 1 - Title: Koalícia nevie o tom, že by Čaputová nemala podpísať rodinný balíček. Verím, že je prorodinná, hovorí Šefčík 02 - Modified: 2022-05-28 17:51:31 - Feat.: 0 - Title: Sulík spomenul Matovičove "skvelé" nápady. Fico tvrdí, že protiinflačný balíček je výsmech ľuďom 03 - Modified: 2022-05-27 13:01:50 - Feat.: 1 - Title: Matovičova pomoc rodinám je populistická. Od Rusov som chcel prístup k najlacnejšej rope, hovorí Danko
01 - Modified: 2024-04-07 11:37:21 - Feat.: - Title: Pellegrini nepredpokladá otváranie koaličnej zmluvy, vládne strany by si mali ponechať ministerské kreslá 02 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 03 - Modified: 2024-03-15 15:16:15 - Feat.: - Title: Minister Tomáš: Opozícia sa teraz chytila RTVS, lebo je pred voľbami. Zmeny sú potrebné 04 - Modified: 2023-11-10 13:59:25 - Feat.: - Title: Koaličná rada sa dohodla, že budúci týždeň prerokuje programové vyhlásenie vlády 05 - Modified: 2023-10-31 08:58:19 - Feat.: - Title: Porazení stále nechápu Ficov triumf
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 15:35