Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Pellegrini vyzval Hegera na rekonštrukciu vlády, tá podľa neho nerieši problémy

01.06.2022, 15:33
Autor:
TASRTASR

Šéf Hlasu Peter Pellegrini apeloval na Eduarda Hegera, aby sa "stal premiérom" a aby vykonal rekonštrukciu vlády.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) by sa mal znovu "chytiť kormidla" a urobiť rekonštrukciu vlády. V opačnom prípade nech radšej podá demisiu.

Vyhlásil to v stredu na tlačovej konferencii líder mimoparlamentného Hlasu Peter Pellegrini. Vláda totiž podľa neho nerieši problémy občanov. Poukázal na to, že Slovensko má spomedzi okolitých krajín najnižší hospodársky rast.

Pellegrini apeloval na Hegera, aby sa "stal premiérom" a aby vykonal rekonštrukciu vlády.

"V opačnom prípade nech radšej podá demisiu a odíde s celou vládou do zabudnutia," dodal. Ak bude predseda vlády tolerovať "neschopnosť a vojnu medzi ministrami", je to podľa neho obrovský problém.

Podotkol, že podľa dát zverejnených Eurostatom o vývoji hospodárskeho rastu krajín Európskej únie (EÚ) sa ukazuje, že slovenská ekonomika sa nevie pozviechať z krízových časov.

"Slovensko vychádza z toho najhoršie ako krajina s najnižším hospodárskym rastom spomedzi všetkých okolitých krajín," tvrdí Pellegrini. Poukázal aj na to, že index stavebnej produkcie je na Slovensku nízky.

Zároveň skonštatoval, že sú dva roky pred koncom programového obdobia, keď má SR ešte vyčerpať miliardy eur z európskych fondov.

Dodal, že vláda by mala robiť opatrenia, ani na stredajšom rokovaní kabinetu sa však neriešili slovenské problémy. V tejto situácii, keď má Slovensko nízky index stavebnej produkcie a je k dispozícii ešte viac ako sedem miliárd eur na najbližšie roky, očakával, že sa všade na Slovensku bude stavať. Vyzval preto premiéra, aby prevzal krízové riadenie v tejto oblasti.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 13:00