Premiér Eduard Heger. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Heger vyzval koaličných partnerov, aby sa dohodli: Je nutné vyriešiť naše vnútorné problémy

12.08.2022, 11:12
Autor:
redred

Podľa predsedu vlády je potrebné splniť dve podmienky na to, aby sa podarilo vyriešiť koaličnú krízu.

Premiér Eduard Heger je presvedčený, že ak na dnešné stretnutie prídu partneri s ochotou spolupracovať v záujme Slovenska, koalícia bude na dobrej ceste vyriešiť si vzájomné vnútorné problémy.

Vo vyhlásení skonštatoval, že to môžu urobiť prostredníctvom jasnejších a transparentnejších pravidiel fungovania. Premiér sa tak vyjadril pred dnešným stretnutím na hoteli Bôrik, ktoré iniciuje jeho hnutie OĽANO a ktorého sa zúčastnia všetky štyri strany pôvodnej koalície. Okrem obyčajných teda aj Sme rodina, Za ľudí a SaS. 

„Slovensko je malá krajina s veľkými výzvami. Dokážeme ich zdolať len a len spoluprácou. Predovšetkým spoluprácou demokratických strán, ktoré politickú prácu berú ako službu občanom a po voľbách v roku 2020 vytvorili vládnu koalíciu," povedal Heger.

image

Matovič zostane ministrom aj po uplynutí ultimáta zo strany SaS, rozhodlo OĽANO

Premiér zopakoval, že Slovensko dnes čelí mimoriadnym udalostiam: očista spoločnosti, vojna na Ukrajine, enormný rast cien energií i prítomnosť pandémie, ktorá nie a nie doznieť.

image

SaS sa zúčastní na piatkovom stretnutí koalície v Bôriku

"Preto očakávam od kolegov, že na toto stretnutie prídu so silným presvedčením, že Slovensko dnes potrebuje stabilnú vládu, ktorá sa opiera o fungujúcu parlamentnú väčšinu. A chcem veriť, že bude splnená aj druhá podmienka na vyriešenie tejto krízy – a to, že sa budeme rešpektovať a počúvať," doplnil Heger.

Tvrdí, že je to ich povinnosť voči voličom, ktorí im dali mandát vládnuť štyri roky a posunúť Slovensko dopredu.

"Vychádzam aj z toho, že sme sa v drvivej väčšine prípadov vždy dohodli a máme za sebou aj výsledky,“ uzavrel.

01 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 02 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 03 - Modified: 2024-03-19 12:43:08 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko ocenilo prácu špeciálnych prokurátorov. Korupcia viac nebude postihovaná, myslí si Remišová 04 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice 05 - Modified: 2024-03-08 11:32:53 - Feat.: - Title: Vládna koalícia zásadne zlyháva v oblasti rovnosti a rešpektu k ženám, tvrdí PS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:18