StoryEditor

Kollár tvrdí, že musia priniesť mimoriadne a tvrdé riešenie. V hre je aj zoštátnenie Slovenských elektrární

04.09.2022, 16:30
Autor:
redredTASRTASR

Podľa šéfa hnutia Sme rodina Borisa Kollára bude nutné posielať energeticky chudobným rodinám energetické šeky.

Predseda parlamentu a  hnutia Sme rodina Boris Kollár si myslí, že by novým ministrom hospodárstva mal byť odborník v energetike. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s tým, že v koalícii už o jednom mene hovoria, bližšie ho však nekonkretizoval.

V nedeľu budú rokovať koaliční lídri

Poslanec OĽANO a predseda parlamentného hospodárskeho výboru Peter Kremský nie je podľa Kollára vhodným kandidátom na post šéfa Ministerstva hospodárstva. Podľa neho má ísť vzhľadom na aktuálnu situáciu o odborníka z oblasti energetiky.

V nedeľu večer majú koaliční lídri rokovať, kto budú noví ministri za odchádzajúcich šéfov rezortov za SaS, potvrdil Kollár.

Rokovanie sa malo uskutočniť už v piatok (2.9.), ale podľa predsedu parlamentu sa tak nestalo. Tvrdí, že prípadne uvoľnené ministerské posty majú byť obsadené odborne a nie politicky. Od nového šéfa rezortu spravodlivosti bude chcieť, aby doriešil exekučnú amnestiu.  

Predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini v diskusnej relácii uviedol, že spory v koalícii boli už od začiatku ich vládnutia. Podľa Kollára sú vinníkmi v kríze obaja – Richard Sulík (SaS) aj Igor Matovič (OĽANO). Šéf parlamentu nemá signál, že by minister financií Matovič odišiel na poslednú chvíľu.

V hre je zoštátnenie elektrární

Z možného nárastu cien energií, ktoré sa dozvedel Kollár v piatok, je zdesený. Pellegrini sa pýta, kde je premiér Eduard Heger (OĽANO), ale i to, ako majú túto situáciu s nárastom cien zvládať seniori.

Kollár tvrdí, že "musia priniesť mimoriadne riešenie." Hovoril aj o možnom zoštátnení slovenských elektrární. Podľa Kollára by to stálo zhruba miliardu eur. "Riešenia mali byť už dávno na stole," vyhlásil líder Hlasu-SD.

Zopakoval, že ak by sa politické strany dohodli na zmene ústavy a boli by predčasné voľby, opozičné strany sa vedia dohodnúť, aby hlasovali za dobré zákony, ktoré pomôžu obyvateľom. Podľa Kollára bude nutné posielať energeticky chudobným rodinám energetické šeky.

01 - Modified: 2024-04-17 07:41:22 - Feat.: - Title: Zúfalstvo na trhu práce ich tlačí do šľapají Baťu: Ako Soták, elektrárne, Kia či Chemosvit lovia študentov? 02 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 05 - Modified: 2024-04-05 09:29:47 - Feat.: - Title: V strednej Európe sa rozbehli jadrové preteky. Slovensko, Poľsko aj Česko chcú nový druh reaktorov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:31