StoryEditor

Matovič tvrdí, že SaS povalí v pondelok tretiu vládu, hovorí o snahe potupiť OĽANO. SaS z krízy viní jeho

04.09.2022, 17:02
Autor:
TASRTASR

Minister financií Igor Matovič skonštatoval, že pôjde už o tretie povalenie demokratickej a protikorupčnej vlády stranou SaS.

Minister financií a šéf hnutia OĽANO Igor Matovič tvrdí, že strana SaS povalí v pondelok vládu. Uviedol to na sociálnej sieti. Liberáli zo svojho odchodu z koalície vinia Matoviča.

image

Matovič: Na sto percent neodstúpim. Sulík uteká z ministerského kresla od zodpovednosti

Matovič o treťom povalení vlády zo strany SaS

Matovič skonštatoval, že pôjde už o tretie povalenie demokratickej a protikorupčnej vlády stranou SaS. Poukázal pritom na vládu jeho a Ivety Radičovej. Cieľom strany je podľa neho "potupiť" hnutie OĽANO. "Tlak je obrovský, veď vidíte všade možne. My to však nevzdáme," doplnil.

Minister školstva a podpredseda SaS Branislav Gröhling reagoval, že za odchod ministrov SaS môže práve Matovič.

"Pri takomto ministrovi, ktorý blokuje financie aj na úplne bežné veci a sústavne vyrába konflikty, jednoducho nemôžeme fungovať," uviedol. Matovičovi a OĽANO je podľa neho prednejší vlastný post než normálne fungujúci štát.

Spor v koalícii trvá už niekoľko týždňov. SaS oznámila odchod z koalície, žiada odstúpenie Matoviča z vlády, čo OĽANO odmietlo.

Čas pre šéfa OĽANO

V stredu, keď mali ministri SaS podať demisiu, prišlo OĽANO na rokovanie vlády s opatreniami na riešenie energetickej krízy. Ak ich SaS podporí, Matovič má z vlády odísť. SaS je ochotná o návrhoch rokovať, ale až po Matovičovom odchode.

Šéf SaS Richard Sulík podal v stredu ráno demisiu z funkcie ministra hospodárstva. Ostatných ministrov za SaS požiadal, aby demisie nepodávali v stredu a počkali do pondelka. Dodal, že Matovičovi tak dávajú čas na to, aby odstúpil.

01 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 02 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 03 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 04 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 05 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 17:39