Šéf opozičného Smeru Robert Fico. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

V Bratislave sa dnes koná protivládny protest, polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia

20.09.2022, 09:21
Autor:
TASRTASR

Zvýšený počet ľudí na Hodžovom námestí policajti očakávajú už približne hodinu pred začiatkom. Protestujúcich polícia žiada, aby rešpektovali jej pokyny a dodržiavali verejný poriadok.

Mestská polícia Bratislava upozorňuje na možné obmedzenie dopravy v súvislosti s protivládnym protestom, ktorý sa má konať v utorok od 17.00 do 20.00 h na Hodžovom námestí v Bratislave. Verejnosti radí, aby v danom čase zvolila alternatívne trasy, ktoré nevedú okolím Prezidentského paláca. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Organizátori na protest zvážajú ľudí autobusmi aj z iných častí Slovenska, je preto možné, že dôjde k obmedzeniu dopravy v okolí Prezidentského paláca. Dotknuté môžu byť aj miesta ako Suché mýto, Námestie slobody, Palisády a spodná časť Mudroňovej ulice. Obmedzenia môže spôsobiť vystupovanie a nastupovanie protestujúcich z a do autobusov, ale aj ich veľký počet na námestí," skonštatovala polícia.              

Zvýšený počet ľudí na Hodžovom námestí policajti očakávajú už približne hodinu pred začiatkom. O situácii vo verejnej doprave bude priebežne informovať Dopravný podnik Bratislava.

Protestujúcich polícia žiada, aby rešpektovali jej pokyny a dodržiavali verejný poriadok. "Veríme, že vyjadriť svoj názor sa dá aj bez toho, aby došlo k obmedzovaniu života ľudí v Bratislave," podotkla.

V súvislosti s protestom polícia zvyšuje výkon v uliciach, kde bude hliadkovať spolu so štátnou políciou. "Posilňujeme výkon aj v kamerovom stredisku mestskej polície. Zábery z kamier slúžia polícii na včasný zásah a aj ako dôkazy, napríklad na súde," poznamenali policajti.

Občanov vyzývajú, aby v prípade, že sú svedkami protiprávneho konania alebo sa obávajú, že by k nemu mohlo dôjsť, bezodkladne kontaktovali mestskú políciu prostredníctvom bezplatnej linky 159 alebo oslovili policajtov v teréne.

Protest podporujú opozičné strany Smer-SD, Republika a SNS.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch 03 - Modified: 2024-04-06 17:53:27 - Feat.: - Title: Švajčiarski farmári pred budovou vlády na protest pohodili ovce usmrtené vlkmi. Žiadajú od štátu akciu 04 - Modified: 2024-03-30 20:57:40 - Feat.: - Title: Státisíce ľudí v uliciach Londýna. Na proteste zadržali podozrivého z priestupku spojeného s terorizmom 05 - Modified: 2024-03-30 17:14:31 - Feat.: - Title: Búrlivý propalestínsky protest v Pakistane: Dav skandoval protiizraelské heslá a vyvolal požiar v reťazci KFC
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:08