Kandidáti na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie zľava Tomáš Lepieš, Helena Polónyiová, Ľubomír Kubička a Peter Kubovič počas verejného vypočutia v Bratislave v pondelok 19. septembra 2022. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Komisia vypočula kandidátov na predsedu ÚVO. Vláde odporučila dvoch zúčastnených, poradie neurčila

23.09.2022, 22:12
Autor:
TASRTASR

Do výberového konania sa pôvodne prihlásili štyria kandidáti. Dvaja z nich však v stanovenom termíne nepredložili potvrdenie o bezpečnostnej previerke na stupeň tajné.

Výberová komisia, ktorá v piatok vypočúvala a hodnotila kandidátov na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie ÚVO, neurčila ich finálne poradie. Vláde nakoniec odporučila obidvoch kandidátov, ktorý sa vypočutia zúčastnili, Petra Kuboviča a Tomáša Lepieša. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády Slovenskej republiky.

image

Tomáš Lepieš. FOTO: TASR/Jaroslav Novák

Do výberového konania na predsedu ÚVO sa pôvodne prihlásili štyria kandidáti. Dvaja z nich však v stanovenom termíne nepredložili potvrdenie o bezpečnostnej previerke na stupeň tajné. Na verejné vypočutie preto boli prizvaní len zostávajúci dvaja.

image

Peter Kubovič. FOTO: TASR/Jaroslav Novák

Ich verejné vypočutie sa uskutočnilo v piatok na úrade vlády. Predsedom výberovej komisie bol vedúci úradu Július Jakab, jej členmi boli zástupcovia štátnych inštitúcií či predstavitelia neziskového sektora. Komisia udeľovala body za prezentáciu, projekt a odpovede na otázky. 

"Na základe súčtu dosiahnutých bodov pridelených členmi výberovej komisie a určenia poradia jednotlivými členmi komisie podľa odovzdaných hárkov, vyhotovil predseda výberovej komisie sumárny hodnotiaci hárok," priblížil úrad vlády s tým, že po sčítaní bodov skončil na 1. mieste Tomáš Lepieš s rozdielom jedného bodu (859 ku 858). Naopak, pri hodnotení poradia kandidátov v hodnotiacich hárkoch skončil na 1. mieste Peter Kubovič v pomere hlasov 5 ku 4. 

"Výberová komisia neurčila finálne poradie, ale rozhodla, že vláde Slovenskej republiky odporučí oboch kandidátov na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie," dodal úrad vlády.

ÚVO bol zriadený 1. januára 2000 ako nezávislý ústredný orgán štátnej správy. Na jeho čele je predseda, ktorého na návrh vlády volí a odvoláva Národná rada. Funkčné obdobie predsedu je päťročné.

01 - Modified: 2023-11-07 06:35:47 - Feat.: - Title: Minister vnútra so zmenami a s odvolávaním ešte neskončil. Na rade má byť úrad, ktorý chráni čurillovcov 02 - Modified: 2023-08-28 16:00:05 - Feat.: - Title: Nadácia Zastavme korupciu kritizuje vyjadrenia o prípadnom zrušení Úradu pre verejné obstarávanie 03 - Modified: 2023-05-13 09:52:30 - Feat.: - Title: Národná diaľničná spoločnosť nemôže vyhlásiť víťaza, tender na mýtny systém má znova a opakovane vyhodnotiť 04 - Modified: 2023-01-11 09:56:44 - Feat.: - Title: Generálnym tajomníkom služobného úradu ÚVO bude Tomáš Heriban 05 - Modified: 2023-01-09 14:48:11 - Feat.: - Title: Výberová komisia odporučila vláde dvoch kandidátov na člena Rady ÚVO
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:33