Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedežu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. FOTO: TASR/Pavol Zachar 
StoryEditor

Reakcie politikov na tragickú nehodu: Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom

03.10.2022, 10:50

Politici reagujú na tragickú nehodu v Bratislave na Zochovej ulici, pri ktorej v nedeľu zomreli piati ľudia.

Zuzana Čaputová, prezidentka 

Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí tragickej autonehody, ktorá sa odohrala v nedeľu v noci, na zastávke MHD v bratislavskom Starom Meste. Všetkým zraneným želám, čo najrýchlejšie zotavenie.

Eduard Heger, premiér

Včera v dôsledku nehody zbytočne vyhasli štyri životy, medzi nimi aj mladých ľudí. Je to nesmierna tragédia, z ktorej som hlboko zarmútený. Pozostalým vyslovujem úprimnú sústrasť a zraneným skoré vyliečenie. Nezodpovednosť nepatrí za volant a alkohol už vôbec nie. Prosím, správajme sa zodpovedne.

image

Tragédia v Bratislave online: Do ľudí mal vraziť vysokopostavený športový funkcionár. Bol opitý a agresívny

Roman Mikulec, minister vnútra 

Uplynulú noc som bol informovaný o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala v Bratislave na autobusovej zastávke. Do ľudí čakajúcich na autobus narazilo osobné motorové vozidlo. O situáciu som sa počas celej noci zaujímal a som informovaný kontinuálne. Štyria ľudia nehodu neprežili, traja sú vo vážnom stave, jedna osoba z nich vo veľmi kritickom. Som v myšlienkach s rodinami a obeťami tejto tragickej udalosti a vyjadrujem im úprimnú sústrasť. Zdravotníci v tejto chvíli bojujú o životy zranených. Verím a pevne dúfam, že sa to podarí. Podľa aktuálnych informácií, ktorými disponujem, bol vodič pod vplyvom alkoholu. Všetky okolnosti tragickej udalosti preveruje polícia​.

Štefan Hamran, policajný prezident

Vinníkovi nočnej tragickej nehody v centre Bratislavy namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Z toho, čo som videl, som nezaregistroval nejaké brzdné stopy. 

Maroš Žilinka, generálny prokurátor

Dovoľujem si vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám, ktoré pri tragédií na Zochovej ulici v Bratislae prišli o to najcennejšie - životy svojich blízkych a želanie skorého uzdravenia ťažko zranených. 

Boris Kollár, predseda hnutia Sme Rodina 

S hrôzou a zdesením som prijal túto správu, opitý vodič vrazil po 22.00 do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom a vyjadrujem presvedčenie, že opitý vodič nevyviazne len s podmienkou. Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín, pobral deťom rodičov, sedem ľudí zmrzačil. Hrozné si to vôbec predstaviť. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí a všetkým zraneným želám skoré uzdravenie. 

Robert Fico, predseda strany Smer

Táto tragédia sa nemala nikdy stať. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým nehody na zastávke MHD Zochova v Bratislave. Je strašné, keď kvôli absolútnej nezodpovednosti vodiča, ktorý sadol za volant pod vplyvom alkoholu, zahynú ľudia. Medzi obeťami sú aj mladí ľudia, ktorí mali celý život pred sebou. Ich túžby a priania boli v tragickom okamihu zmarené a namiesto radosti, ktorú prinášali svojim blízkym, pociťujú dnes pozostalí iba nesmiernu bolesť. Česť pamiatke obetí tejto tragédie.

01 - Modified: 2024-03-02 08:51:24 - Feat.: - Title: Vodič úmyselne zrazil 19 ľudí čakajúcich na zastávke. Šesť z toho boli deti 02 - Modified: 2024-02-23 10:23:46 - Feat.: - Title: Pri autonehode zomrel súťažiaci zo šou Československo má talent. Tragická smrť rapera 03 - Modified: 2024-02-12 06:10:11 - Feat.: - Title: Vo veku 24 rokov zomrel držiteľ maratónskeho rekordu Kelvin Kiptum 04 - Modified: 2024-01-12 20:54:33 - Feat.: - Title: Keď v Dúbravke mrzne a šmýka sa 05 - Modified: 2024-01-12 13:24:44 - Feat.: - Title: Autonehoda a arogancia Andreja Danka bavia internet. Šéf Národniarov je stredobodom pozornosti, vyberáme NAJLEPŠIE memečka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:04