Hlasovanie vo voľbách, ilustračný obrázok. FOTO TASR/AP  
StoryEditor

Modranský sa vzdáva kandidatúry na predsedu Banskobystrického kraja. V súboji s Lunterom podporí Polónyho

18.10.2022, 14:59
Autor:
TASRTASR

Sledoval som vývoj, aké sú moje osobné šance. Na základe čerstvých prieskumov som sa rozhodol konať tak, aby môj program nebol hodený do koša, vyhlásil Marek Modranský.

Nezávislý kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marek Modranský sa vzdáva kandidatúry. V jesenných komunálnych voľbách podporí doterajšieho protikandidáta Adriana Polónyho.

Späťvzatie kandidátnej listiny plánuje volebnej komisii oficiálne ohlásiť bezodkladne v najbližších dňoch. Informoval o tom v utorok na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

Modranský uviedol, že ako kandidát na predsedu BBSK išiel do volieb so zodpovednosťou a jasným programom a odstúpiť sa rozhodol po dôslednom zvážení.

Chce naplnený program

"Sledoval som vývoj, aké sú moje osobné šance. Na základe čerstvých prieskumov som sa rozhodol konať tak, aby môj program nebol hodený do koša, ale bol skutočne naplnený," povedal Modranský. Ako dodal, s Polónym ho spájajú spoločné prieniky v programoch a plánuje s ním ďalej spolupracovať.

Polóny vyzval ešte začiatkom októbra protikandidátov na stretnutie za okrúhlym stolom s cieľom zjednotenia sa na jednom kandidátovi, ktorý bude protiváhou Ondrejovi Lunterovi. Podľa Polónyho sa na stretnutí zúčastnilo niekoľko kandidátov, no "prešlo to mlčaním".

image

Voľby 2022: Manuál pre voliča

"Ak chceme zabezpečiť skutočnú zmenu, je potrebné sa spájať. Som milo prekvapený, pretože teraz vieme spojiť programy a urobiť to pre ľudí," dodal Polóny.

Osem kandidátov

Po odstúpení Modranského zostávajú v BBSK ôsmi kandidáti na predsedu kraja. Ako nezávislí kandidujú Ondrej Lunter a Adrian Polóny.

O hlasy voličov sa budú uchádzať aj Miroslav Suja za stranu Republika, Rudolf Huliak za stranu Národná koalícia/Nezávislí kandidáti, Marek Kotleba za ĽSNS, Michal Albert za Komunistickú stranu Slovenska, Maroš Čupka za stranu Socialisti.sk a Jozef Sásik za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín pred dňom volieb.

01 - Modified: 2024-03-21 15:43:11 - Feat.: - Title: V desiatich okresoch vyhlásia od polnoci mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďov. Zasadnú krízové štáby 02 - Modified: 2024-03-13 09:44:58 - Feat.: - Title: Banskobystrická župa chce rozbehnúť telemedicínu 03 - Modified: 2024-01-13 20:41:25 - Feat.: - Title: Banskobystrický kraj podporil prevádzku skibusov sumou takmer 15-tisíceur 04 - Modified: 2024-01-05 13:58:50 - Feat.: - Title: Na Slovensku zavádzajú veľkú novinku. Každý môže autobusom cestovať dva mesiace zadarmo, stačí splniť túto podmienku 05 - Modified: 2023-12-21 12:00:50 - Feat.: - Title: Banskobystrický kraj žiada Agel o zmluvnú garanciu poskytovanej zdravotnej starostlivosti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 07:09