Minister vnútra Roman Mikulec. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Mikulec otvoril klientske centrum v Košiciach. Rekonštrukcia budovy stála takmer dva milióny eur

20.10.2022, 14:26
Autor:
TASRTASR

Súčasťou klientskeho centra sú agendy polície, a to oddelenie dokladov, ako aj evidencia vozidiel a zbraní a streliva.

Po testovacej prevádzke Ministerstvo vnútra vo štvrtok slávnostne otvorilo klientske centrum pri Okresnom úrade Košice-okolie na Hroncovej ulici v Košiciach.

Ide v poradí o 65. klientske centrum na Slovensku, ministerstvo ich v súlade s programovým vyhlásením vlády chce zriadiť celkovo 78.

Verejnosť nájde podľa rezortu na jednej adrese pracoviská okresného úradu, a to živnostenské podnikanie, cestnú dopravu, úsek starostlivosti o životné prostredie, pozemkový a lesný odbor, ako aj  služby osvedčovania podpisov na listinách a podateľňu. Súčasťou  klientskeho centra sú agendy polície, a to oddelenie dokladov, ako aj evidencia vozidiel a zbraní a streliva.

Na rekonštrukciu budovy vynaložil rezort 1,9 milióna eur. "Náklady na rekonštrukciu, pri ktorej sa, samozrejme, dohliadalo na optimalizáciu v dnešnej dobe toľko zdôrazňovaných tepelno-technických parametrov na zníženie energetickej náročnosti, chceme z väčšej časti refundovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia," povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Štátny tajomník ministerstva Tomáš Oparty spresnil, že budova okresného úradu má zateplené obvody, strechy aj stropy nad suterénmi a má kvalitné dverné aj okenné konštrukcie.

Všade sú nové rozvody vrátane vykurovacích, potrubia sú zateplené. Nechýbajú dva osobné výťahy a vnútorná rampa či bezbariérové sociálne zariadenie pre klientov s obmedzenou schopnosťou pohybu.

"Na základe pravidelných meraní spokojnosti verejnosti s fungovaním klientskych centier vieme, že obyvatelia okresu Košice-okolie sú spokojní s prístupom zamestnancom, vyhovujú im aj otváracie hodiny a cítia sa príjemne v moderných zrekonštruovaných priestoroch úradu," povedal Oparty. Parkovanie pri klientskom centre podľa Mikulca bude doriešené v spolupráci s mestom Košice.

Rezort informoval, že budova úradu je majetkom štátu v správe ministerstva a pracuje v nej 110 zamestnancov, z ktorých 13 pôsobí na pozíciách prvého kontaktu. Pôsobí tam aj 17 zamestnancov okresného riaditeľstva Policajného zboru, z toho deväť priamo v klientskom centre na agendách dokladov, evidencie vozidiel a evidencie zbraní a streliva. Pre návštevníkov sú k dispozícii služby supervízora.

V Košickom kraji už fungujú klientske centrá pri okresných úradoch v Gelnici, Sobranciach, Veľkých Kapušanoch, Košiciach a Spišskej Novej Vsi. Ďalšie pripravujú v Trebišove, Michalovciach a Rožňave.

01 - Modified: 2024-04-25 08:40:20 - Feat.: - Title: V Košiciach má vyrásť obchodné centrum za desiatky miliónov eur 02 - Modified: 2024-04-22 15:41:09 - Feat.: - Title: Pri zrážke autobusu MHD s nákladným autom v Košiciach utrpelo zranenia niekoľko ľudí 03 - Modified: 2024-04-22 13:25:38 - Feat.: - Title: Nehoda v Košiciach. Pri zrážke autobusu MHD s nákladným autom sa zranilo niekoľko ľudí 04 - Modified: 2024-04-18 12:46:25 - Feat.: - Title: Mikulec odmieta kritiku na činnosť policajnej inšpekcie v predošlom období 05 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:28