StoryEditor

Ide z toho smrad a strach, reaguje Kaliňák na obvinenie. Na rade je Pellegrini, doplnil Fico

02.02.2023, 11:49
02.02.2023, 15:49
Autor:
TASRTASR

Predseda Smeru Robert Fico poukázal na to, že obvinenie je postavené na individuálnej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho.

Exminister vnútra a člen predsedníctva opozičného Smeru Robert Kaliňák považuje obvinenie, ktoré mu bolo vznesené pre zločin podplácania, za nezákonné a nezmyselné. Povedal to na štvrtkovej tlačovej konferencii.

image

Obvinenie Kaliňáka a Brhela: Ako mala prebiehať korupčná schéma s vyplateným miliónom eur?

"Smrad a strach"

Predseda Smeru Robert Fico poukázal na to, že obvinenie je postavené na individuálnej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho.

"Vydaním takéhoto uznesenia bol porušený Trestný zákon a Trestný poriadok," povedal Kaliňák. Tvrdí, že vyšetrovateľka zneužila svoju právomoc. Kritizoval, že mu nebolo umožnené preštudovanie spisu.

Robert Kaliňák tvrdí, že včera večer o 19.00 hod. došlo obvinenie. "To je typický čas na doručenie obvinenia," ironicky reaoval Kaliňák. Tvrdí, že robili obštrukcie, lebo im nedovolili nahliadnuť do spisu. "Z celej tejto situácie ide obrovský smradľavý smrad a strach," doplnil Kaliňák.

"To, čo sa deje v posledných hodinách, nemá nič spoločné ani s demokraciou a ani s právnym štátom," zdôraznil Fico. Obvinenie Kaliňáka označil za útok proti Smeru-SD i za útok proti demokratickej opozícii.

Fico o útoku na Pellegriniho

Fico na brífingu ďalej povedal, že majú informácie, že bude útok na Petra Pellegriniho. "Samozrejme veľmi intenzívne sa pracuje na obvinení mojej osoby. Intenzívne sa hovorí o Richardovi Rašim a Denise Sakovej. Veľa sa hovorí aj o Borisovi Kollárovi," povedal Robert Fico na brífingu.

Opakovane hovoril o snahách zlikvidovať politickú opozíciu metódami, ktoré sú používané vo fašistických a autokratických režimoch. Opätovne kritizoval septembrový termín predčasných parlamentných volieb.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v stredu (1. 2.) exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Jozefa B. st. pre zločin podplácania. Podľa polície sú obvinení podozriví z poskytnutia úplatku osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR.

 

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:57