Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.  FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Lengvarský: Zatiaľ nemám indície, že by hrozil hromadný odchod personálu UNB

08.02.2023, 10:51
Autor:
TASRTASR

Univerzitná nemocnica Bratislava zaznamenala v poslednom období vyšší počet výpovedí. Ide najmä o vedúcich pracovníkov, skúsených lekárov a skúsené sestry.

Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) je o situácii s výpoveďami zdravotníkov v Univerzitnej nemocnici Bratislava informovaný, zatiaľ však nemá indície o hromadnom odchode. "Situáciu však, samozrejme, sledujeme," uistil minister pred stredajším rokovaním vlády.

"S pánom riaditeľom UNB Alexandrom Mayerom som v intenzívnom kontakte, mám informácie aj o tom, že vyše polovice zdravotníkov nevyužilo stabilizačný príspevok. Zatiaľ však nemám indikované, že by malo prísť k hromadným odchodom," uviedol minister.

Je si vedomý toho, že situáciu ovplyvňuje chystané otvorenie Nemocnice Bory. "Ešte však nevieme, v akom režime to bude, nie je  podaná žiadosť o zazmluvnenie," upozornil Lengvarský.

Ak by hrozil výrazný výpadok personálu UNB, minister je pripravený situáciu riešiť. "Verím tomu, že dospejeme k výsledku, aby nebola ohrozená zdravotná starostlivosť," povedal.

Univerzitná nemocnica Bratislava zaznamenala v poslednom období vyšší počet výpovedí. Ide najmä o vedúcich pracovníkov, skúsených lekárov a skúsené sestry.

Uviedol to riaditeľ nemocnice Alexander Mayer v reakcii na otázku, či UNB eviduje výpovede v súvislosti so spúšťaním novej bratislavskej Nemocnice Bory. Zdôraznil, že nemocnica nových zamestnancov aj prijíma.

Nemocnica Bory potvrdila, že s blížiacim sa termínom otvorenia eviduje vyšší záujem o prácu v nej, nemá však ísť len o zamestnancov UNB.

 

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 23:07